MARTINE ROSE

Trenirke ove dizajnerice opčinile su najveće predvodnice trendova

13.04.2023 u 15:15

Bionic
Reading

Nakon globalne pandemije, kada je buknuo na modnoj sceni, trendu udobnih komada i 'ružne' obuće još uvijek se ne nazire kraj, a najbolji primjer za to je popularnost koju u svijetu slavnih trendseterica uživaju komadi s potpisom londonske dizajnerice Martine Rose

Među Tabi cipelama brenda Maison Margiela, mary jane modela brenda The Row i omraženih uggsica, Nikeove mule tenisice Shox MR4 s potpisom dizajnerice Martine Rose postale su uobičajena pojava na modnoj sceni, kada govorimo o hit verzijama ‘ružne’ obuće.

lako prepoznatljive zahvaljujući svom neobičnom obliku osvojile su modni svijet, baš kao i drugi prijedlozi s potpisom britanske dizajnerice.

‘Martine ima smisla za kombiniranje ulične odjeće s luksuznim motivima, i obrnuto, zbog čega njezini dizajni privlače brojne ljubitelje mode’, ističe Alex Kessler, jedna od urednika britanskoga Voguea.

Njezina sposobnost da transformira sportske komade u vrlo poželjne statement primjerke privukla je poznate dame iz svijeta slavnih.

Rihanna, primjerice, u svoj ormar pospremila je nekoliko komada Martine Rose, uključujući električno plavu jaknu i trenirku kakvu je za vrijeme prve trudnoće nosila na ulicama New Yorka. Osim spomenutih, nije odoljela ni traper komadi u grunge maniri s potpisom britanske dizajnerice, kao ni predimenzioniranom nogometnom dres u duhu trendovske blokecore estetike.

Poput Rihanne krpicama s potpisom Martine Rose nije odoljela još jedna velika predvodnica trendova.

Američka iz djevojka Hailey Bieber, pak, nedavno je ugledana u bež, crveno-crnu trenirki Martine Rose koju je vješto s spojila s minicom brenda Y/Project u Los Angelesu.

Ovih dana na ulicama New Yorka isfurala je plavo-crnu verziju trenirke iz njezine aktualne kolekcije predstavljene na Tjednu mode u Londonu.  

Martine Rose oduvijek bila omiljena na londonskoj sceni – gdje je odrasla i izbrusila svoj modni zanat – i iako je sada globalno ime, u dizajnu novih komada i dalje se vraća svojim korijenima. Plesna glazba, sport i subkulture 80-ih i 90-ih ponavljajuće su teme u njezinom radu.

Nakon uspješne suradnje s brendom Nike i kreiranja posebne verzije modela Shox, s njezinom novom kolekcijom jesen/zima stiže najnovija – u jarko plavoj i ljubičastoj kombinaciji boja.