DOM KOJI ODUZIMA DAH

Tavanski stan koji će vas oduševiti

31.10.2012 u 08:00

Bionic
Reading

Jednostavnost i ljepota skandinavskog dizajna doslovce ostavljaju bez daha, a takav primjer daje i ovaj prostrani penthouse koji je nastao maštovitim preuređenjem običnog tavanskog prostora

Ovaj penthouse nastao preuređenjem nekadašnjeg tavanskog prostora nalazi se na šestom katu zgrade koja datira iz 1882. godine. Bajkoviti dom koji osvaja svojom jednostavnošću i funkcionalnošću ima i svoju cijenu, tako da novi vlasnik treba posegnuti dublje u džep te izdvojiti čak 2,17 milijuna dolara, odnosno oko 12,6 milijuna kuna.

S dvije prostrane spavaće sobe, dvije kupaonice i velikim dnevnim boravkom, ovaj stan predstavlja idealni boemski dom. Svi neophodni zidovi su uklonjeni, tako da središnji dio stana predstavlja dnevni boravak s kuhinjom i blagovaonicom, dajući dojam elegantnog i urednog doma. Uređenje cijeloga stana fokusirano je na simpatične detalje pa se tako posebno izdvajaju ukrasne stepenice i otvoreni kamin. No, najveći ukras cijeloga stana svakako su prozori te nepravilan strop koji mu daju doista originalan izgled.