lijepe kombinacije

Tako pročišćeno i moderno: Preuredite kupaonicu detaljima u boji koja čini razliku

15.04.2023 u 16:53

Bionic
Reading

Siva boja kroz godine je postala jedna od omiljenijih u uređenju doma, a u posljednje vrijeme sve se više koristi pri dekoriranju kupaonice. Dizajneri interijera donose nekoliko ideja kako modernizirati ovaj prostor sa svega nekoliko sivih detalja

Siva boja godinama je jedna od omiljenijih pri uređenju doma jer se radi o nijansi koja se vrlo lako kombinira s neutralnim tonovima poput bijele i crne te gotovo svim žarkijim nijansama. Iako je dizajneri interijera vole upotrebljavati u svim prostorijama, u posljednje vrijeme postala je posebno popularna u kupaonicama.

Naime, ona tvori praktičan prijelaz između bijelih i crnih elemenata, ali i sama za sebe pomaže u kreiranju umirujućeg ambijenta u kojem se možete bezbrižno opustiti.

Ako i vi želite iskušati ovu boju u svojoj kupaonici, donosimo nekoliko ideja kako je ukomponirati na nenametljiv, a opet vrlo primjetan način.

Kamen

Kamen je jedan od luksuznijih i modernijih materijala koji se najčešće koristi u glamuroznim kupaonicama većih površina. No, upravo u tome se krije trik jer pomoću kamenih elemenata i svoju manju kupaonicu možete učinite jednako glamuroznom!

Ova tekstura tvori dojmljiv kontrast u kombinaciji s drvetom, a vizualno izgleda vrlo chic kada se uskladi s bijelim podom, kadom i umivaonikom.

Mramor

Površine od mramora pokazuju se kao izvrsna investicija jer su praktično neuništive, a pri tome i vrlo zahvalne za održavanje. Kupaonici uređenoj mramornim detaljima gotovo je nemoguće naći zamjerku, a s obzirom na to da se radi o klasiku, pred vama je dekor koji nikad neće izaći iz mode!

Sivi detalji

Ako niste zainteresirani za veće preinake u svojoj kupaonici, praktičan način da unesete malo moderne sive boje jest kroz razne detalje. Držač sapuna, ručnici, otirači ili zavjesa na kadi samo su neki od prijedloga komada koje možete nabaviti u ovoj boji, a da pri tome ne morate zavući ruku duboko u džep.

Kombinacija s drvetom

Drvo je materijal koji se posljednjih godina nametnuo kao prevladavajući trend. Razlog je jednostavan, pri samom pogledu na njegovu boju i teksturu imamo osjećaj povezanosti s prirodom, što direktno dovodi do smanjenja napetosti te povišene razine optimizma i opuštenosti.

Drveni ormarići i sitne dekoracije izgledat će još ljepše uparene sa sivim detaljima ili pločicama, a posebno su dojmljivi kontrasti toplog i hladnog pri uparivanju s kamenom ili mramorom.

Zidne tapete sa sivom pozadinom

Tapete na zidovima i dalje su znatno manje popularne od pločica jer se puno teže održavaju i iziskuju velik oprez pri odabiru materijala kako se na njima ne bi nakupljala vlaga.

Ipak, dizajneri ističu kako one stvaraju veći osjećaj topline i sigurnosti od pločica pa ih sve više ljudi favorizira pred klasičnim materijalima. Sive tapete s raznim uzorcima pokazuju se kao pun pogodak jer su nenametljive te ovom klasičnom stilu daju dašak modernosti.

Biljke u kupaonici

Još jedan način na koji se može napraviti upečatljiv kontrast toplog i hladnog jest kroz odabir sive boje pločica, tapeta ili zidova te postavljanjem raznih manjih i većih biljaka na pod kupaonice ili niz police i ormariće.

Ova opcija pruža dojam sjedinjenja s prirodom i svaki posjeti kupaonici pretvara u ulazak u vlastitu intimnu oazu.