BEZ MUŠKOG PONAŠANJA

Tajna uspješnih poslovnih žena je ženstvenost

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 20.01.2011 13:46
  • Objavljeno 20.01.2011 u 11:40
poslovna žena

poslovna žena

Izvor: Corbis / Autor: Corbis

Karakteristike koje odlikuju uspješnog muškog menadžera nisu poželjne kod žena. Drugim riječima, za uspjeh u poslovnom svijetu žene moraju biti ženstvene, kažu stručnjaci

Žene koje žele uspjeti u poslu trebale bi se oduprijeti porivu da se ponašaju kao muškarci, kažu znanstvenici. Njihove studije pokazale su da žene koje odaberu agresivniji pristup u profesionalnoj karijeri sporije napreduju od onih koje biraju ženstveniji pristup. Uočeno je da žene koje su sklonije prilagodbi brže napreduju.

Znanstvenici kažu da je stoga najbolje za ženu da se ponaša kao dama ako želi uspjeti u muškom poslovnom svijetu. Nekoliko je istraživanja pokazalo da pretjerano samopouzdane žene s velikim apetitom za uspjeh zapravo sporije napreduju od žena koje su nježnije i ne teže uspjehu pod svaku cijenu.

Iako su samopouzdanje i ambicioznost u poslovnom svijetu na cijeni kod muškaraca, čini se da za žene ipak vrijede drugačija pravila igre. Stručnjaci kažu da je tajna u tome što pretjerano ambiciozne žene izgube ženstvenost pa ih kolege manje vole jer su agresivne i to im onda postaje prepreka na putu napretka.

Uočeno je i da žene koje imaju muške karakteristike, ali ih svjesno kontroliraju te se nastoje ponašati ženstvenije, također brže napreduju. 'Ako se žena ponaša kao muškarac, narušava svoju priliku za uspjeh. One karakteristike koje odlikuju uspješnog muškog menadžera nisu poželjne na ženama', istaknula je dr. Olivia O’Neill koja je vodila istraživanje.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi