JEDNAKA 25-MINUTNOM DŽOGIRANJU

Tableta od čilija topi kalorije kao od šale

28.12.2009 u 10:29

Bionic
Reading

U prodaju je diljem svijeta krenula nova tableta za mršavljenje koja, barem tako tvrde njezini proizvođači, sagorijeva kalorije čak i dok sjedite

Tableta je napravljena od ljutih papričica i kapsikuma, a koriste je holivudske zvijezde Jennifer Lopez, Brad Pitt i Britney Spears. Čudesna čili tabletica Capsiplex sagoti jednaku količinu kalorija kao 80-minutna šetnja ili 25-minutno džogiranje.

Pokusi provedeni na sveučilištu Oklahoma pokazali su da odrasli ljudi koju uzimaju Capsiplex sagorijevaju 278 kalorija više prije, za vrijeme i poslije tjelovježbe u odnosu na one koji su uzimali placebo. Čili i kapsikum ubrzavaju metabolizam što znači da osobe koje ga koriste brže gube kilograme.

Znanstvenici su koji su radili na noj imali su težak zadatak stvoriti je, jer je kapsikum izrazito ljut sastojak i izaziva iritacije kad se jede u velikim količinama.

'Desetljećima su znanstvenici znali da ljute papričice mogu topiti kilograme, no problem je bio u tome što je trebalo konzumirati veliku količinu. Konačno smo uspjeli stvoriti oko nje zaštitni sloj kako ne bi nadraživala probavni sustav', rekao je glasnogovornik Capsiplexa koji tvrdi da se radi o potpuno sigurnom i zdravom načinu topljenja kilograma.