SABINA SOCOL

Svojim stilom oduševljava žene diljem svijeta, a sada je ova slavna Parižanka predstavila pravu modnu poslasticu

  • Autor: I. B.
  • Zadnja izmjena 10.06.2021 15:18
  • Objavljeno 10.06.2021 u 15:18
tportal

Izvor: Profimedia / Autor: John Lamparski / Getty images / Profimedia

Sabina Socol utjelovljenje je šik Francuskinje čiji stil predstavlja savršenu ravnotežu između starog i novog, vintage i modernog, bezvremenskih i aktualnih trendova. Svoje vješto poigravanje modom ova poznata blogerica i street style zvijezda odlučila je iskoristiti za stvaranje vlastitog modnog brenda, baš poput slavnih francuskih kolegica s modne scene – Jeanne Damas i Anne-Laure Mais

Sa spomenutim dvojcem, Sabina Socol čini moćan trojac koji pojam francuskog šika interpretira na individualan način.

Poznati dramaturg Sacha Guitry znao je reći da biste bili iz Pariza, ne morate se roditi u njemu, već se tamo preporoditi. Poput Jane Birkin (Ujedinjeno Kraljevstvo) ili Sabine Socol (Rumunjska) čija je frizura sa zavjesa-šiškama zaradile više usporedbi s francuskom glumačkom ikonom Brigitte Bardot, nego sa slavnom Britankom koja je pletenu košaru učinila modernom.

  • +5
  • +2

Sabina Socol

Izvor: Profimedia / Autor: Angela Pham/BFA / Shutterstock Editorial / Profimedia

Osim po fizičkom izgledu, plavokosoj muzi francuske kinematografije Sabina se pridružuje i haljinom ukrašenom prepoznatljivim uzorkom gingham – simbolom francuske pokrajine Vichy.

U ružičastom modelu gingham haljine s detaljem engleskog veza, Bardot se krajem 50-ih godina udala za Jacquesa Charriera, a svoje viđenje ovog simbola francuskog stila odijevanja sada je dala Sabina Socol u sklopu kolekcije svog modnog brenda Pujka.

Gardette haljina brenda Pujka

Izvor: Promo fotografije / Autor: promo

Riječ je o haljini midi dućine koja izgleda sjajno bez obzira jeste li bisoki ili niski. Zahvaljujući svojoj duljini, predstavlja savršen odabir u dnevnim i večernjim satima. Njezin srcoliki kroj ovratnika posebno laska dekolteu, a stvorena je od izuzetno laganog aterijala savršenog za ljeto. Osim toga, njezine elastične niti stvaraju naborani efekt zbog kojeg ćete zaboraviti na glačanje, dok debele naramenice dopuštaju prikrivanje grudnjaka ukoliko ga želite nositi.

Naziva Gardette, ovaj model haljine u prodaji se nalazi po cijeni nešto manjoj od dvije tisuće kuna, a jedan je od najprodavanijih komada iz debitantske kolekcije poznate street style zvijezde.