HIT MODELI

Svi su se zaljubili u ove retro tenisice stare više od 70 godina, a osvajaju i pristupačnom cijenom

30.09.2022 u 21:07

Bionic
Reading

Iako su prijašnjih sezona dominirali glomazni modeli naglašenog sportskog dizajna, modni se svijet sve više okreće manje upečatljivim tenisicama nadahnutima nekim prošlim vremenima

Dva privlačna Adidasova modela retro linije i zahvalnog dizajna, koji se uklapa u svaki stil, osvojila su mnoge poznate zaljubljenice u modu koje u posljednje vrijeme ne izlaze iz ovih oku privlačnih tenisica.

Čini se da je trend glomaznih 'ružnih' tenisica pri svome kraju, što će razveseliti sve one koji cijene suptilnije modele, a u to se savršeno uklapaju dva klasika s potpisom najpoznatijeg svjetskog sportskog brenda Adidasa.

  • +6
Kendall Jenner Izvor: Profimedia / Autor: BauerGriffin / INSTAR Images / Profimedia

Ako ste i vi nekad rado nosili prepoznatljive modele retro izgleda Gazelle ili Sambu, onda ste došli na svoje jer su ove tenisice popularnije no ikada.

Dobro je poznato modno pravilo da kad nešto među prvima isfuraju najpopularnije it djevojke Kendall Jenner, Hailey Bieber ili sestre Hadid, to vrlo brzo preplavi profile modnih influencerica, kao i ulice. Dva bezvremenska Adidasova modela vratila su se na radost svih onih koji nisu bili oduševljeni 'ružnim' tenisicama.

U VENECIJI

Svi bruje o njemu: Brad Pitt na crvenom tepihu odijelo spojio s popularnim tenisicama pristupačne cijene

Pogledaj galeriju

I dok je prošle godine sve bilo u znaku modela s potpisom New Balancea, uključujući dobro poznati 530, koji se savršeno uklapao u trend tzv. tatinih tenisica, ove jeseni Samba i Gazelle su must have komadi. Kako objasniti iznenadni bum ovih tenisica lansiranih na tržište prije više od 70 godina? Oduševljenje prošlim modnim epohama, specifično baš za gen-Z, ovoga se puta fokusiralo na Adidasove modele koji prizivaju devedesete, a one su sada u središtu zanimanja.

Vraćaju nas u vrijeme vladavine britpop ikona poput Oasisa, a šarmu tih tenisica nije odoljela ni Kate Moss, dok ih je 1997. Gwyneth Paltrow nosila na premijeri filma 'Boogie Nights'.

Sambu je još 50-ih dizajnirao osnivač Adidasa Adi Dassler. Izvorno dizajnirana kao kopačka, imala je mnogo više sportsku siluetu, a reinterpretirana je tijekom vremena te u 90-ima i u proširenoj paleti boja, ubrzo postavši ultimativna obuća. Sada je u New Yorku, Parizu ili Madridu ponovno postala neizostavan dio brojnih street style lookova, a obožavaju je i manekenske zvijezde Kendall Jenner, Hailey Bieber, Bella Hadid, Kaia Gerber...

To nas nimalo ne čudi jer je model svestran i savršeno nadopunjuje gotovo svaki look svojim jednostavnim izgledom.

Zahvaljujući kolaboraciji Adidas x Gucci, koja je kultnom modelu Gazelle dala novo ruho, ni nova modna ikona Harry Styles više nikamo ne ide bez retro tenisica koje su bile i neizostavan dio njegova imidža na turneji 'Love On Tour'.

Tenisice Gazelle, i to u crnoj boji, osvojile su Brada Pitta te ih je nosio na crvenom tepihu filmskog festivala u Veneciji u odvažnoj kombinaciji s odijelom. Pa ako tragate za novim tenisicama ove jeseni, nećete pogriješiti odlučite li se za neki od ovih Adidasovih klasika neprolaznog dizajna.