KAD SE MALE RUKE SLOŽE

Svi su se htjeli voziti u 'Vlaku u snijegu'

11.11.2012 u 15:01

Bionic
Reading

U kinu Tuškanac, na prvoj nedjeljnoj matineji 'Vlaka u snijegu' - pobjednika izbora Najdražeg filma iz djetinjstva - tražilo se mjesto više. Matineju nisu propustili ni vodeći hrvatski glumci - Goran Grgić, Dejan Aćimović, Kristina Krepela i Mirna Medaković

Na prvoj nedjeljnoj matineji pobjednika izbora Najdražeg filma iz djetinjstva - 'Vlaka u snijegu' - u kinu Tuškanac tražilo se mjesto više. Matineju nisu propustili ni vodeći hrvatski glumci - Goran Grgić, službeni domaćin 4. izdanja Festivala, Dejan Aćimović, Kristina Krepela i Mirna Medaković, koji su i sami glasali za svoj najdraži film iz djetinjstva.

'Iako mi odrasli znamo da svijet nije pravedno mjesto, 'Vlak u snijegu' će nas uvijek podsjetiti koliko zajedno možemo napraviti da svijet i društvo postanu pravedniji. U ime Festivala zahvaljujemo Croatia filmu, Hrvatskom filmskom savezu i Gradu Zagrebu što su omogućili današnju matineju', izjavila je prilikom najave matineje Tatjana Aćimović, umjetnička direktorica Festivala.

Uz glumce, matineju najdražeg filma iz djetinjstva nisu propustili ni UNICEF-ova ambasadorica dobre volje Maja Vučić s kćeri Gitom, Marija Husar Rimac, Ivana Husar Mlinarec s mamom Anom i djecom, Domagoj Jakopović 'Ribafish' s obitelji te brojne druge osobe.

Slijepe i slabovidne osobe pratile su matineju zahvaljujući naraciji koju je uživo pružila glumica Marija Tadić.

Jutarnja matineja je dio 4. izdanja Festivala o pravima djece koji će službeno započeti 19. studenoga. Festival je i dalje jedini inkluzivni festival u Hrvatskoj jer su sve projekcije i aktivnosti prilagođene djeci s oštećenjem vida, odnosno sluha. Većinu ovogodišnjih aktivnosti Festivala ugostit će Grad Osijek, uz paralelne projekcije u sedam drugih hrvatskih gradova (Dubrovnik, Rijeka, Split, Šibenik, Varaždin, Zadar i Zagreb).

Festival o pravima djece organiziraju Ured UNICEF-a u Hrvatskoj u suradnji s Gradom Osijekom, Uredom pravobraniteljice za djecu, Hrvatskim filmskim savezom, uz partnerstvo Hrvatskog telekoma i Blitz Cinestara, te podršku Hrvatskog audiovizualnog centra i Grada Zagreba. Četvrto izdanje Festivala održava se pod pokroviteljstvom Predsjednika Republike Hrvatske, prof.dr.sc. Ive Josipovića.