NOVI HIT

Svi sad govore o sofrologiji, no znate li uopće što je to?

02.01.2019 u 13:54

Bionic
Reading

Sofrologija je novi trend meditacije koji će pobijediti tjeskobu i povećati vaše samopouzdanje za samo deset minuta

Živimo užurbanim načinom života u kojem smo, bez obzira koliko se trudili, svakodnevno izloženi stresu s kojim se moramo nositi kako najbolje znamo.

Stručnjaci kažu kako postoji rješenje koji bi moglo biti ključ za zen stanje s kojim možete uploviti u 2019. opuštenije i smirenije.

Radi se o tzv. sofrologiji, obliku dinamičnog opuštanju s kojim ćete pronaći unutarnju smirenost.

Iako bi mnogi mogli pretpostaviti kako se radi o nekoj novoj filozofiji, riječ je o praksi koja je nastala 60-ih prošlog stoljeća, a osmislio ju je profesor neuropsihijatrije Alfonso Cayceda. Riječ je o tehnici koja koristi kombinaciju opuštanja, disanja, meditacije, laganih pokreta tijela i tehnika vizualizacije kako bi postiglo opušteno stanje.

Sa samo 10 minuta vježbe dnevno, vaš um i tijelo počet će poticati dinamičko opuštanje, vraćajući nas u mirnije stanje uma.

Ovo duboko iscjeljujuće stanje za tijelo i um postignuto kroz sofrologiju može ublažiti stres, tjeskobu i 'burn out' sindrom, izoštriti fokus, izgraditi otpornost, poboljšati san i potaknuti pozitivnost.

U početku se sofrologija koristila samo u medicini, no od 70-ih godina prošlog stoljeća brzo proširila i postala široko rasprostranjena - osobito u školama i na sveučilištima kako bi pomogla učenicima u stresnom ispitnom razdoblju, a pokazala se učinkovitom i u trudnoći i prilikom priprema za porođaj, za sportaše uoči važnim natjecanja, u korporativnom svijetu za upravljanje stresom i sprječavanje 'izgaranja' usljed stresnih situacija.

Sofrologija je već desetljećima popularna u Francuskoj i Švicarskoj, trend se proširio i na ostatak svijeta zahvaljujući knjizi 'Snaga sofrologije koja mijenja život' koju je napisala autorica Dominique Antiglio.

Dakle, sljedeći put kad osjetite da ste pod stresom, zapamtite kako je put do unutarnjeg mira samo nekoliko dubokih udisaja.