U MARCHESI PO NAREDBI

Sve više glumica otkriva kako su bile prisiljene nositi haljine ovoga brenda

19.01.2018 u 13:27

Bionic
Reading

U intervjuu za magazin WSJ, glumica Jessica Chastain otkrila je kako je nekoć i sama bila žrtva holivudskog producenta Harveyja Weinsteina

Posrnuli filmski producent, uz brojne optužbe na račun seksualna zlostavljanja, navodno je mnogim glumicama prijetio sabotiranjem karijere ukoliko na svečanim događanjima ne budu nosile kreacije njegove uskoro bivše supruge Georgine Chapman, vlasnice modnog brenda Marchesa.

Listi glumačkih imena kojim je Harvey Weinstein prijetio sabotiranjem karijere, pridružila se i holivudska glumica Jessica Chastain koju trenutno možemo gledati u hvaljenom filmu 'Velika igra'.

  • +5
Jessica Chastain na dodjeli nagrada Critic's Choice Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Prema navodima glumice Harvey Weinstein inzistirao je da na premijeri filma 'Nestanak Eleanor Rigby', koji je producirala njegova kompanija, nosi kreaciju s potpisom Marchesa. Na njegovu naredbu, Jessica se potpuno oglušila zablistavši na canneskoj premijeri filma u plavoj haljini brenda Atelier Versace.

Posrnuli producent s Jessicom se zatim odlučio javno obračunati. 'Publici je rekao: 'Ako bih trebao ući u boksački ring s Muhammadom Alijem ili Jessicom Chastain, odabrao bih Muhammada'', priznaje glumica.

Jessica Chastain na premijeri filma 'Nestanak Eleanor Rigby' Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Uz Jessicu, Weinsteinova modna žrtva postale je i zvijezda serije 'Očajne kućanice' Felicity Huffman koja se 2005. godine pojavila u Weinsteinovu filmu 'Transamerica'.  Zbog navedenog, na tadašnjoj dodjeli Zlatnih globusa, glumica se na crvenom tepihu, protivno svojoj volji, morala pojaviti u haljini brenda Marchesa.

Felicity Huffman na dodjeli Zlatnih globusa Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Uz glumicu Felicity Huffman, spominje se i britanska zvijezda Sienna Miller koja je, prema riječima izvora, godine 2007. na dodjeli Zlatnih globusa morala nositi haljinu brenda Marchesa jer će u protivnom Harvey Weinstein kao producent njezina tadašnjeg filma 'Tvornica snova' biti 'jako uzrujan'.

  • +2
Sienna Miller na dodjeli Zlatnih globusa Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia