NEPOŽELJNA MARCHESA

Potpun krah modnog carstva: Nitko više ne nosi haljine ovog brenda

08.01.2018 u 11:58

Bionic
Reading

Nakon što je Hollywood potresao nezapamćen skandal koji su izazvala priznanja glumica da ih je slavni producent Harvey Weinstein seksualno napastovao modno carstvo njegove supruge Georgine Chapman počelo se rušiti kao kula od karata. Nakon što za dodjelu Zlatnih globusa niti jedna jedina zvijezda nije odjenula njezin dizajn jasno je kako je brendu došao kraj

Optužbe o seksualnom napastovanju koje su pale na leđa holivudskom producentu Harveyju Weinsteinu, a uputile su ih glumice poput Angeline Jolie, Gwyneth Paltrow i Ashley Judd donijele su ozbiljne probleme filmašu, ali i njegovoj supruzi Georgini Chapman.

Nakon što su se zaredale optužbe i priznanja glumica koje su godinama trpjele Weinsteinovo ponižavajuće i uvredljivo ponašanje njegova supruga Georgina, vlasnica ugledne modne kuće Marchesa, čije su kreacije obožavale poznate dame, susrela se s rapidnim padom potraživanja narudžbi. Preko noći se srozao ugled njezina brenda i više nitko nije želio biti viđen u njezinoj odjeći.

  • +3
Harvey Weinstein Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Iako je Chapman nedugo nakon optužbi napustila supruga, šteta je već bila učinjena. Marchesu su počeli napuštati zaposlenici koji su panično tražili drugi posao, a kao da to nije dovoljno, glumice holivudske 'A' liste, uključujući Siennu Miller, Weinsteina su optužile da im je prijetio sabotiranjem karijera ukoliko odbiju nositi kreacije njegove supruge na crvenim tepisima.

  • +15
Marchesa SS/2018. Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Insajderi iz svijeta mode predviđali su Chapmaninom modnom carstvu propast, tvrdeći kako joj neće pomoći ni to što se razišla sa suprugom. I bili su u pravu.

Prvi put ove godine otkad Marchesa bilježi globalan uspjeh nitko od glumica s holivudske 'A' liste nije se pojavio na dodjeli Zlatnih globusa u haljini s potpisom te modne kuće. Sve redom bježale su od njezinih kreacija kao vrag od tamjana, ne želeći da ih se povezuje s njom ili ozloglašenim filmašem.

  • +5
Slavne ljepotice u haljinama modne kuće Marchesa Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Na prošlogodišnjoj dodjeli Zlatnog globusa kreacije modne kuće Marchesa nosile su manekenke Chrissy Teigen i Heidi Klum, a godinu ranije Zendaya, Viola Davis i Lily James.

Ovogodišnji 75. Zlatni globus bio je obavijen u crno. Čak 300 glumica koje su podržale protest pojavilo se na crvenom tepihu u crnim haljinama, čime su simbolično poručile kako seksualnom napastovanju u Hollywoodu treba stati na kraj te kako bi potaknule žrtve da ne šute o takvim stvarima.

  • +20
Najljepše haljine s dodjele Zlatnih globusa Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Za Chapman, čije su kreacije bile neizostavan dio crvenih tepiha svih prestižnih dodjela poput Oscara, Zlatnog globusa i SAG-a, ovo je težak udarac, a sve upućuje na to kako njezino modno carstvo više ništa ne može izvući iz propasti.