omiljen komad

Sve tajne uspješne kupovine traperica uz koje ćete uvijek birati savršen kroj

20.08.2023 u 22:41

Bionic
Reading

Traperice su apsolutni modni klasik koji dolazi u pregršt krojeva i dizajna, a eksperti savjetuju na što pripaziti kako biste odabrali baš one koje najbolje odgovaraju vašoj liniji

Traperice su jedan od vječnih modnih klasika bez kojih je teško zamisliti garderobu. Uz pregršt krojeva i dizajna, čini se lako pronaći baš one koje će pristajati svakoj liniji, međutim to je često teži zadatak nego što se čini.

Svjesni su toga i modni stručnjaci te su stoga izdvojili nekoliko ključnih savjeta uz koje ćete uvijek znati kako odabrati savršene traperice za svoju liniju!

Kako kupovati traperice online

'Kako biste uspješno kupovali traperice online, najvažnije je da znate koji kroj i rez želite kupiti - ultra skinny, klasični uski, ravni, široki, vrećasti itd. Potom, važno je znati kakav dizajn želite - isprane, prošarane, čisti traper i sl., a za kraj birajte želite li one s puno elastina ili kruće materijale', savjetuje dizajnerica Kelly Harrington i dodaje:

'Promislite i o visini struka i nogavica, a za tu svrhu svakako uzmite svoje dimenzije kako biste se njima mogli ravnati prilikom kupovine.'

Držite se kroja koji vam pristaje

'Kada idete u kupovinu, budite spremni isprobati razne modele dok ne nađete onaj koji vam najbolje odgovara. Također, olakšajte si kupovinu tako što ćete nositi outfit koji lako skidate i oblačite. Kada kupujem, ignoriram mjere i biram komade koje ću isprobati prema onome za što mi se čini da bi mi moglo odgovarati. Jednom kada pronađem one traperice koje mi se sviđaju, kupujem više komada u istom kroju', napominje Harrington.

  • +14
Traperice niskog struka Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo fotografije

'Ključ je u tome da pronađete svoj kroj i svoj stil. Držite ga se neovisno o trendovima jer traper je sam po sebi neprolazan. No računajte na to da su ravan i što opušteniji kroj ipak stilovi koji su klasici i njima baš nikad ne možete pogriješiti. Savjetovala bih i da kupujete traperice koje su 100 posto pamučne ili s jedan posto elastina. Možda će se malo stisnuti, no bit će dugovječnije.'

Kada kupujete u second hand trgovinama, Harrington ističe da je najvažnije obratiti pozornost na kvalitetu materijala te birati one od 100 posto organskog pamuka jer se takav traper lakše šiva i popravlja.

  • +11
Slim traperice Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo fotografije

Kako stilizirati i održavati traperice

Traperice su jedan od komada koje je najlakše uskladiti s ostatkom outfita, a činjenica jest i da je teško pronaći svakodnevnu prigodu za koju nisu primjerene. Stoga, kada je riječ o odabiru, limitirani ste samo svojim preferencijama!

'Vidjet ćete kombinacije od trostrukog trapera, koje sadržavaju hlače, jakne i torbice. Tu jednostavno ne postoje pravila, sve je moguće kombinirati! No možda je ipak najpopularnija kombinacija majica i hlača, ona je istinski bezvremenska, kao i usklađivanje istovjetnog trapera na hlačama i jakni', kaže Harrington.

Kada govorimo o njihovom održavanju, stručnjakinja naglašava da vrijedi izbjegavati pranje trapera koliko god je moguće jer se time osigurava njegova dugovječnost.

Pri pranju stavite traperice u perilicu okrenute naopako i postavite na blaži program te, po mogućnosti, koristite deterdžent prilagođen traperu. Ne koristite sušilicu jer će to oslabiti i uništiti tkaninu.