o da, vraćaju se

Traperice koje ističu siluetu najbolji su komad u koji možete investirati ovog proljeća

15.04.2023 u 19:57

Bionic
Reading

Bilo da su visokog ili niskog struka, uske traperice ovog proljeća obilježavaju veliki modni povratak. Popularni slim kroj ističe siluetu i predstavlja komad u koji se isplati investirati ove sezone

Nevjerojatno, ali istinito, uske traperice – koje smo godinama nosili, a zatim ih zamijenili modelima širokih i lepršavih nogavica, ovog proljeća bilježe značajan povratak. Traper trend oko kojeg se u modnim svijetu lome koplja, izgleda vrlo privlačno, bilo da je riječ o street styleu (s Emily Ratajkowski i Kaiom Gerber kao predvodnicama), društvenim mrežama kao carstvu modnih influncerica (gdje se sve više pretražuje pojam 'slim') ili modnim pistama s kolekcijama za proljeće i ljeto 2023, s naglaskom na modele predstavljene u Givenchyju i Ferragamu.

Baš kao i svaki trend traperica, slim traperice također imaju posebno zanimljivu povijest. Njihovo prvo pojavljivanje datira iz 1950-ih godina i to u rock krugovima obilježenih 'crnim jaknama', a zatim vrhunac doživljavaju u razdoblju punka.

Taj modni trend postao je toliko snažan zaštitni znak da je jedno vrijeme u Francuskoj jednostavno bio zabranjen na fakultetima i srednjim školama. No, do 2010. apsolutno se demokratizirao i postao poznat kao trend slim traperica.

Najveća muza ovog doba – ali i snažna inspiracija ovog proljeća je Kate Moss i njezin boemski izgled. Naime, Kate je skinny traperice učinila svojim suštinskim modnim potpisom.

U kakve slim traperice investirati ovog proljeća?

  • +11
Slim traperice Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo fotografije

Budući da se radi o trendu koji će se dovoljno dugo zadržati da ga se može staviti pod nazivnik modne klasike, mudro je uložiti u modele koji su lagani za nošenje i prije svega kvalitetni. Među trenutnim favoritima nalaze se modeli visokog struka iz Loewea i Citizens of Humanityja, iznimno jednostavan Sézane model, Calzedonijina push-up verzija, zanimljiv 'stonewashed' model Zadiga & Voltairea, a tu je i Agolde od organskog pamuka i profinjena Ami Paris. Zavirite u galeriju i pronađite sigurnu osnovu za chic i dobar proljetni izgled svakog dana.