NOVA ZVIJEZDA

Sve što niste znali o hip hoperici Nicki Minaj

15.06.2012 u 12:01

Bionic
Reading

U kratkom roku ova je osebujna glazbenica zasjela na hip hop prijestolje, a zbog otkačenog stila odijevanja često je uspoređuju i s Lady Gagom. Upoznajte Nicki Minaj!

Iako u svojoj diskografiji ima dva albuma (Pink Friday i Pink Friday: Roman Reloaded), Nicki (29) se vrlo brzo nametnula kao najperspektivnija hip hoperica.

O Nicki možda niste znali i ovo:

1.Rođena je kao Onika Tanya Maraj (Saint James, Port-of-Spain, Trinidad i Tobago, 8. prosinca 1982.), a kad je imala pet godina, s mamom je pobjegla od oca ovisnika i zlostavljača u New York (Queens).

2. Prije nego je postala slavna, radila je svakakve poslove kako bi pomogla majci, pa je bila čistačica, trgovkinja, konobarica...

3.Otkrio ju je Lil Wayne te je potpisala ugovor za njegovu diskografsku kuću Young Money Entertainment

4.Nicki je 2011. godine bila predizvođač na turneji 'Femme Fatale' Britney Spears. Za Brit kaže da je sjajna cura i brzo su se sprijateljile.

5.Ova sitna cura (visoka je 157 cm) posudit će glas animiranom liku po imenu Steffie u crtiću 'Ice Age 4: Continental Drift' koji ovoga ljeta stiže u kina.

6. Pjesmu Roman Holiday izvela je uživo na dodjeli ovogodišnje nagrade Grammy – to je bio prvi solo nastup neke hip hoperice ikad na Grammyju.

7.Njezin debitantski album Pink Friday iz 2010. u jednom je trenutku imao čak sedam singlova koji su se istovremeno nalazili među 100 najboljih pjesama.

8.Nicki Minaj je zapravo izmišljeni lik iz njezine mašte. 'Moji su se roditelji stalno svađali i zato sam tražila utjehu u nekom svom izmišljenom svijetu. Moj prvi lik s kojim sam se igrala zvao se Cookie. Kasnije je došla Nicki Minaj', ispričala je Nicki.

9.Surađivala je i s Mariah Carey, Rihannom, Usherom Christinom Aguilerom... I svi su bili oduševljeni njezinim stilom i talentom! Kanye West je tako izjavio kako će Nicki sigurno postati najbolja hip hoperica svih vremena.

10.Ova otkačena cura u stanju je na sebe navući zbilja najluđe kombinacije. No na modne kritičare se ne obazire. 'Nije me briga što neki misle da sam čudakinja. Glupo je da svi izgledamo isto. Najvažnije je imati svoj stav i vjerovati u sebe', poručila je Nicki.


11. Glazbeni uzori su joj Lisa 'Left Eye' Lopes, Lil Wayne, Lauryn Hill, Jadakiss, Natasha Bedingfield, Foxy Brown, Lil' Kim, Missy Elliott, Janet Jackson, Madonna, Britney Spears, Marilyn Monroe, Grace Jones, M.I.A. i Cyndi Lauper.

12. Tvrtka Mattel lansirala je na tržište lutkicu Barbie s likom Nicki Minaj.

13. Ova maštovita hip hoperica ima nekoliko alter ega poput Nicki Lewinski ili The Harujuku Barbie, a između ostalih i jedan muški – totalno otkačenog Romana Zolanskog.

14. Ima tetovažu na lijevoj ruci ispisanu kineskim pismom - 'God, you are always with me' (Bože, ti si uvijek uz mene).

15. Novac i slava nisu joj nimalo udarili u glavu. 'Bogatstvo me ne ispunjava srećom. Super je osjećaj da se ne moram brinuti hoće li moja obitelj imati za stan ili hranu. Iz toga proizlazi moja sreća', kaže Nicki.