DOKAZANE KORISTI

Sve blagodati ženske masturbacije

01.03.2012 u 10:08

Bionic
Reading

Kvalitetniji san, bolje raspoloženje i zdravija maternica samo su neke od koristi ženske masturbacije, pokazuju brojna istraživanja

Mnogo toga je rečeno o brojnim zdravstvenim dobrobitima seksa. No u tom kontekstu rijetko se govori o masturbaciji i to posebno o ženskoj. Znači li to da ženska masturbacija ne donosi nikakvu korist za fizičko i psihičko zdravlje žene? Nipošto! Sve više istraživanja posljednjih godina bavi se upravo tom tematikom, a otkrića pokazuju da i ženska masturbacija donosi zaista

brojne koristi, piše portal Science Daily.

Infekcije
Masturbacija pomaže u sprječavanju infekcije vrata maternice, ali i blagotvorno djeluje na infekcije urinarnog trakta. Poznato je da masturbacija smanjuje rizik od raka prostate kod muškaraca, a novija istraživanja pokazuju da umanjuje i rizik od raka maternice kod žena. Najveću zaslugu za to ima orgazam koji 'otvara vrata' maternice te potiče povećanje tzv. dobrih bakterija. Usto, masturbacija olakšava bol koja se javlja tijekom infekcije urinarnog trakta, ali i poboljšava izbacivanje starih i beskorisnih bakterija iz trakta.

Kardiovaskularno zdravlje i dijabetes
Masturbacija se povezuje i s kardiovaskularnim zdravljem, kao i s manjim rizikom od nastajanja dijabetesa tipa 2. Brojna su istraživanja pokazala da ženski orgazmi – neovisno jesu li postignuti seksom s partnerom ili masturbacijom – jačaju otpornost žene na kardiovaskularne bolesti te dijabetes.

Masturbacija donosi brojne koristi
Nesanica
Kako pokazuju istraživanja, masturbacija je jedan od najboljih prirodnih lijekova protiv nesanice. Mnoge žene nesvjesno pribjegavaju masturbaciji nakon kaotičnog dana jer ih to smiruje i pomaže im da zaspu. Masturbacija pomaže otpuštanje dopamina u tijelu koji je najveći u iščekivanju klimaksa. Nakon orgazma, otpušta se oksitocin i endorfin zbog kojih se kod žene javlja osjećaj smirenost i topline. Upravo takvi osjećaji omogućuju ženi da zaspi bez ikakvih problema.

Dno zdjelice
Masturbacija, odnosno orgazam, jača dno zdjelice što je posebno važno za žene koje su rodile. Tijekom masturbacije, a posebno orgazma dolazi do stiskanja mišića i ubrzanog protoka krvi, a sve to blagotvorno djeluje na učvršćivanje dna zdjelice što povećava i užitak u seksu.

Stres i raspoloženje
Zahvaljujući hormonima koji se opuštaju tijekom masturbacije, u ženskom organizmu smanjuju se posljedice stresa. Hormone depresije i lošeg raspoloženja zamjenjuju tzv. hormoni sreće. Nekoliko je istraživanja pokazalo da masturbacija umanjuje emotivni stres, a to je iznimno važno jer je emotivni stres uzročnik mnogih bolesti. Jedno je istraživanje pokazalo i da masturbacija trenutno uklanja loše raspoloženje.