BEZ GREŠKE

Sva pravila ljetnog šminkanja koja morate znati

26.07.2015 u 08:00

Bionic
Reading

Nije lako biti savršeno dotjerana ljeti za velikih vrućina, a osnovno pravilo kojeg se treba držati glasi da make-up treba biti lakši i prozračniji od onog zimi

Teške podloge i zimske pudere zamijenite onima prozračnih struktura kako bi koža mogla disati.

Nepravilnosti radije maskirajte pomoću malo korektora ili koristite tonirane kreme, a ukoliko vam je potrebno jače prekrivanje, odaberite lagane pudere u pjeni ili danas popularne varijante BB ili CC krema.

Tijekom ljetnih mjeseci žlijezde lojnice pojačano rade, što rezultira masnim sjajem lica. Ako imate masniju kožu, svakako odaberite kvalitetnu hidratantnu kremu za lice bez ulja ili laganiju varijantu kreme koju inače koristite, kako se ne bi kasnije sjajila, i obavezno birajte one koje su sa zaštitnim faktorom. Protiv sjaja su odlično rješenje i papirići za upijanje viška masnoće.

Da bi make-up bio postojan na vrućinama, radije se odlučite za vodootpornu maskaru, a odlično su rješenje i kremasta rumenila jer se ne sljepljuju poput drugih struktura.

Kako savjetuje stručnjakinja za make-upKathy Jeung, piše Allure.com, možete lagano osjenčati lice bronzerom s mrvicom sjajnih čestica kako bi izgledalo više osunčano. Nanesite ga kistom (nikako ne prstima) na područje obraza, bradu, preko čela i na kraju malo i na nos. Dakle, u obliku broja 3 sa svake strane lica!

Praktično rješenje za ljetne dane su i tzv. 2u1 ili 3u1 kozmetički proizvodi koji se mogu nanositi na obraze, usne i kapke, a uštedjet će vam mjesto u kozmetičkoj torbici kad ste na putu.

Umjesto ruževa, vizažisti za ljeto preporučuju balzame za usne ili sjajila, osobito u boji koralja ili nijansama narančaste, jer su savršeni za preplanulu kožu.

U vašem neseseru svakako bi se trebao naći i sprej s termalnom vodom za osvježavanje lica, hidratantna krema laganije strukture i, naravno, krema za lice s visokim UV faktorom.