U ARENI ZAGREB

Suzy Josipović kuha na Hrvatskom festivalu hrane i vina

18.03.2014 u 13:47

Bionic
Reading

2. Hrvatski festival hrane i vina ugostit će u četvrtak 3. travnja u 18 sati celebrity cheficu Suzy Josipović koja se može pohvaliti sa čak dvije popularne kuharice 'Mama zna' i 'Mojih 50 najdražih slanih jela' koje već godinama ne silaze s popisa najprodavanijih kulinarskih izdanja

Zbog užurbanog tempa života te brojnih obaveza koje današnje žene svakodnevno obavljaju, savjeti Suzy Josipović o hrani koja je zdrava, a opet jednostavna za pripremu, zasigurno će koristiti brojnim ženama koje žongliraju između posla i obitelji. Upravo zato je Suzy gošća prvog dana festivala pod nazivom 'business & pleasure'. Suzy Josipović voli za sebe reći kako nije profesionalna kuharica, već mama koja uz svoj redovni posao kuha i istinski uživa u tome. Ovom priliko Suzy je otkrila i što će pripremati na 2. Hrvatskom festivalu hrane i vina. Bit će to jednostavna, brza i zdrava jela od namirnica koje je lako nabaviti i svatko od nas ih ima u svom frižideru. Na meniju će se naći rižota, tjestenine, a Suzy će otkriti i tajne spravljanja jednog posebno popularnog jela: 'Kad sam razmišljala o jelima koje ću pripremati, vodila sam se mišlju da moraju biti fina, zdrava i jednostavna za pripremu pa sam odlučila da ću kuhati popularni francuski specijalitet quiche na različite načine'. Upravo će Quiche biti zvijezda drugog festivalskog nastupa Suzy Josipović, u petak, 4. travnja od 16:30 sati

Suzy kuhanju pristupa jednostavno i tradicionalno, a opet moderno i kreativno, sva su njena jela brzo gotova, hrana koju skuhamo prema njenim receptima na kraju izgleda točno kao na fotografijama koje je sama napravila za potrebe kuharice. Kuhanje kod nje ima samo jednu svrhu - da se svi njeni ukućani i gosti za koje kuha, fino napapaju. Mnoge se žene zato s njom mogu poistovjetiti, od nje mnogo naučiti i zajedno s njom uživati ugađajući najmilijima. Zato je gostovanje Suzy Josipović idealna pozivnica za 2. Hrvatski festival hrane i vina.

Program:

03.04. – Poslovni dan
04.04. – Edukativni dan
05.04. – Obiteljski dan

Festival ima četiri kategorije – gastronomija, vinarstvo, cake&bake&chocolate i HoReCa od kojih će svaka kategorija predstaviti najbolje što se trenutno može pronaći na tržištu. Uz veliki izlagački dio Festivala, koji će ujedno biti i prodajni, 2. Hrvatski festival hrane i vina imat će izuzetno zanimljiv program poput cooking showova na dvije pozornice s najpoznatijim hrvatskim i inozemnim chefovima, brojne kušaonice na kojima će posjetitelji moći kušati sljubljene zalogaje s hrvatskim vinima te edukativne radionice tijekom kojih će imati prilike saznati za svakoga po nešto iz velike riznice eno-gastro znanja.

Cijene ulaznica:

- Dnevna ulaznica iznosi 35,00 kuna
- Grupna karta za 25 i više osoba iznosi 15,00 kuna
- Trodnevna karta (za cijelo vrijeme trajanja festivala) iznosi 90,00 kuna
- Djeca do 10 godina imaju besplatan ulaz

Više informacija, saznajte na stranici festivalhraneivina.hr