BOJKOT PRVE DAME

Šutnja govori više od riječi: Evo što zapravo moćna Anna Wintour misli o Melaniji Trump

23.07.2019 u 11:54

Bionic
Reading

Legendarna urednica američkog izdanja magazina Vogue i jedna od najutjecajnijih žena u modnoj industriji, Anna Wintour, jasno je dala do znanja što misli o prvoj dami Melaniji Trump bez suvišnih riječi

Tijekom intervjua s novinarkom Anne McElvoy za ugledni britanski tjednik The Economist, u kojem se dotaknula mode i politike, legendarna modna urednica Anna Wintour progovorila je o svojoj distanci u odnosu na američki predsjednički par Trump i činjenici da se aktualna prva dama Amerike na naslovnici magazina Vogue zadnji put pojavila 2005. godine.

'Postoji toliko puno žena u politici koje zaslužuju biti slavljene, bilo da je riječ o Kirsten Gillibrand, bilo senatoricama Kamali Harris i Elizabeth Warren', odgovara Wintour, naododavši kako su u aktualnom broju američkog izdanja magazina Vogue objavili priču o pet od šest političkih kandidatkinja koje su, po njezinom mišljenju, zaslužile biti na stranicama modne biblije.

Po pitanju modnog stila Trumpovih, novinarka Anne McElvoy izjavila je kako se, u odnosu na Donalda, prva dama Melania Trump više trudi ostaviti besprijekoran modni dojam, pritom uzimajući za primjer njezina mnogobrojna izdanja tijekom službenog posjeta Velikoj Britaniji, u kojem je odala počast domaćinima nošenjem kreacija s potpisom lokalnih dizajnera.

'Smatram da je Michelle Obama kao prva dama uistinu bila nevjerojatna', izjavila je Wintour na pitanje cijeni li Melanijine napore što se tiče modne diplomacije.

'U svakoj svojoj odluci koju je donijela o modi Michelle je podržavala rad mladih i još uvijek nedovoljno afirmiranih američkih dizajnera i svijeta. Ona je bila najbolji modni ambasador koji je ova zemlja mogla imati', nadodala je legendarna urednica Voguea.

Shvativši da se Anna Wintour odlučila potpuno oglušiti na postavljeno pitanje, McElvoy je u objavljenom intervjuu odlučila inzistirati na njezinom odgovoru.

'Michelle Obama više nije prva dama, pa što mislite o onoj koju imamo?' upitala je novinarka, na što je Wintour odgovorila kako za nju Michelle Obama predstavlja izvrstan modni primjer kojem se divi.

  • +17
Anna Wintour Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Ne tako davno Wintour je otvoreno govorila o obitelji Trump istaknuvši kako više nikada neće dobiti pozivnicu za glamurozan bal Met Gala koji se u njujorškom muzeju Metropolitan tradicionalno održava prvog ponedjeljka u svibnju. Osim toga, Anna je također izjavila kako se Melania Trump više nikada neće ugledati na naslovnici modne biblije Vogue, koju je posljednji put krasila 2005. godine.

Na izjave Anne Wintour tada je odlučila reagirati Melanijina glasnogovornica Stephanie Grisham. U službenom priopćenju javnosti Grisham je istaknula kako naslovnica modnog magazina Vogue ne definira gospođu Trump s obzirom na to da se na njoj našla i prije obnašanja funkcije prve dame.

  • +247
Melania Trump - svi stajlinzi prve dame Izvor: Profimedia / Autor: NN

'Njezina uloga prve dame Sjedinjenih Američkih Država i sve što čini mnogo je važnije od neke površne fotografije i pokrića', dodala je. 'Ovo samo dodatno pokazuje koliko je industrija modnih časopisa pristrana i pokazuje koliko je Anna Wintour nesigurna i uskogrudna'.