BOJKOT PRVE DAME

Glasnogovornica Melanije Trump opalila po Anni Wintour: 'Ona je nesigurna i uskogrudna'

17.04.2019 u 13:16

Bionic
Reading

Prva dama Amerike Melania Trump imala je birane riječi za najmoćniju ženu modne industrije, Annu Wintour, nakon njezina navodnog obećanja da ju javnost više nikada neće ugledati na naslovnici modne biblije Vogue

Stephanie Grisham, glasnogovornica prve dame Amerike, u službenom priopćenju javnosti početkom tjedna istaknula je kako naslovnica modnog magazina Vogue ne definira gospođu Trump s obzirom da se na njoj pronašla i prije obnašanja funkcije prve dame.

'Njezina uloga prve dame Sjedinjenih Američkih Država i sve što čini mnogo je važnije od neke površne fotografije i pokrića', dodala je. 'Ovo samo dodatno pokazuje koliko je industrija modnih časopisa pristrasna i pokazuje koliko je Anna Wintour nesigurna i uskogrudna'.

SVI NJEZINI STAJLINZI

Ovo je dokaz da se Melaniji Trump ne može naći zamjerka kad je odjeća u pitanju

Pogledaj galeriju

Prilikom prošlotjednog intervjua za CNN, Anna Wintour suptilno je otkrila kako magazin nije nepristran kada je u pitanju politika.

'Vjerujem i smatram da mnogi od nas koji radimo u Conde Nastu vjeruju da se morate zauzeti za ono u što vjerujete i da morate zauzeti stajalište', izjavila je Wintour.

Bivša prva dama Michelle Obama tijekom suprugovog predsjedničkog mandata na naslovnici magazina Vogue pojavila se tri puta, a na stranicama ove modne biblije mogla se ugledati i premijerka Novog Zelanda, Jacinda Ardern, kao i bivša prva dama Hillary Clinton.

'Očito je riječ o ženama koje smatramo ikonama i koje nadahnjuju žene iz globalne perspektive', mišljenja je Wintour referirajući se na spomenute dame iz svijeta politike.

Iako nije izričito spomenula aktualnu prvu damu SAD-a u spomenutom intervjuu, Wintour je dala do znanja kako njezino političko stajalište naginje demokratskoj struji.

'Potrebno je zauzeti stav. Ne možete svima biti sve', zaključila je Wintour.

  • +17
Anna Wintour Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Podsjetimo, Melania Trump još nije pozvana da se pojavi na naslovnici magazina Vogue otkako je njezin suprug pobijedio na američkim predsjedničkim izborima 2016. godine.  Naslovnicu modne biblije Melania je posljednji put krasila u veljači 2005. godine povodom vjenčanja s Donaldom Trumpom.