super biljka za neplodnost

Superhrana koja pomaže kod začeća parova – biljka maca stoljećima se koristi kao 100% prirodno rješenje za muškarce i žene

tportal

Izvor: Promo fotografije / Autor: Unsplash

Neplodnost je dijagnoza s kojom se danas suočava čak 10-15% parova, a uzrok podjednako leži i u ženama i u muškarcima, dok u nekim slučajevima ostaje nepoznat

Nezdrav životni stil (loša prehrana, smanjena tjelesna aktivnost), kronični stres i smanjen libido uz česte hormonalne nepravilnosti te pad koncentracije spermija kao i zdravlje jajnih stanica kod žena - utječu na začeće i mnogima stvaraju problem kod proširenja obitelji. Ukoliko i vi spadate u tu kategoriju, prije podvrgavanja ozbiljnim dijagnostičkim i terapijskim metodama – razmislite o pomoći iz prirode! Peruanska maca 100% je prirodan dodatak prehrani koji već stoljećima pomaže kod začeća.

ŠTO JE MACA?

Maca je poznata kao biljka koja se stoljećima koristi kao tradicionalni lijek za liječenje raznih bolesti i tegoba među autohtonim stanovništvom Anda, gdje raste njen najkvalitetniji korijen. Korijen biljke mace raste u tri boje: crni – crveni – žuti te svaki od ta tri korijena ima svoje jače izražene karakteristike koje imaju adaptenogeno djelovanje. Drugim riječima, adaptenogena biljka maca povećava otpornost organizma na širok spektar „neprijateljskih“ stanja organizma, u što spadaju fizički, kemijski ili biološki faktori te ima ulogu normalizacije organizma, odnosno ispravljanja poremećaja uzrokovanih stresnim stanjima i agensima.

tportal

Izvor: Promo fotografije / Autor: Riana Petenjek

Konzumacijom korijena biljke mace organizam se dovodi u ravnotežu i potenciraju se ona željena djelovanja i nesmetano – zdravo – funkcioniranje organizma u brojnim segmentima, uključujući jačanje libida i pomoć kod začeća.

CRVENA AKTIVIRANA MACA – pomaže kod menopauzalnih smetnji, PMS akutnih simptoma, neplodnosti kod žena, problema s raspoloženjem i umorom, zdravlja kože i akni, problema s prostatom i osteoporozom.

tportal

Izvor: Promo fotografije / Autor: Bioandina.hr

CRNA AKTIVIRANA MACA – tradicionalni je afrodizijak i pomaže kod plodnosti kod muškaraca, utječe na mentalni fokus i koncentraciju, pomaže organizmu da se adaptira na stres i posebno je djelotvoran kod sportaša rekreativaca jer utječe na snagu i izdržljivost.

tportal

Izvor: Promo fotografije / Autor: Bioandina.hr

Važno je pritom napomenuti da se korijen biljke mace treba konzumirati isključivo u svom aktiviranom obliku, što znači da je termički obrađena na način kako se tradicionalno konzumira među autohtonim stanovništvom Anda, da bi bila lakša za probavu. Aktivirana (procesom želatinizacije) maca na hrvatskom tržištu dostupna je samo u Bioandini, maloj obiteljskoj tvrtki koja posljednjih godina aktivno radi na edukaciji tržišta oko razlika između ne-aktiviranog praha mace koja se često proizvodi u Kini i mace koja se proizvodi u Andama, na nadmorskoj visini većoj od 4.000 metara.

tportal

Izvor: Promo fotografije / Autor: Bioandina.hr

KAKO MACA MOŽE POMOĆI KOD ZAČEĆA?

1. Potiče hormonalnu ravnotežu

Maca je hormonalni balansator , pa samim time utječe na razinu estrogena i progesterona koji su važni kod začeća. Također djeluje na endokrini sustav. Djeluje na hipotalamus koji stimulira hipofizu i tako pozitivno djeluje na hormonalni sustav. Ako hipofiza optimalno funkcionira cjelokupni endokrini sustav postaje uravnotežen jer hipofiza kontrolira lučenje hormona nadbubrežne žlijezde, štitnjače i spolnih organa kod muškaraca i žena.

2. Podržava normalnu seksulanu funkciju (libido)

Kod muškaraca djeluje kao prirodni afrodizijak, poboljšava broj i pokretljivost spermija te utječe na libido kod oba spola, što je jako važno kod parova koji imaju problema sa začećem. Kako bi pokazala svoje djelovanje važno ju je konzumirati redovito svaki dan, minimalno 30-45 dana. Preporuka je da ju konzumiraju oba partnera. Maca za razliku od nekih biljaka poput crvene djeteline, cimicifuge ili soje NE SADRŽI fitoestrogene niti tvari nalik fitoestrogenima.

3. Zdrav i uredan život

Važno je naglasiti kako mnogi vanjski čimbenici utječu na plodnost (pušenje, konzumacija alkohola i droge, izloženost toksinima). S obzirom na to da je neplodnost jako složeni proces, tjelesna aktivnost, kao i zdrava te raznovrsna prehrana, uz dodatke prehrani također mogu pridonijeti kod poboljšanja plodnosti.

Tradicionalno se crna aktivirana maca najviše koristi za muškarce koji žele poboljšati svoj libido i poboljšati seksualne performanse dok za žene se preporučuje crvena aktivirana maca.

tportal

Izvor: Promo fotografije / Autor: Unsplash

Naručite svoj paket crvene i crne mace po posebnoj promotivnoj cijeni u obliku kapsula koje su najjači ekstrakt mace na tržištu, dodatno obogaćen vitaminima B6 i B12 ili u obliku praha koji možete konzumirati uz omiljene smoothije ili sokove, a dolazi u praktičnom mono pakiranju od 5grama, čime se dodatno štiti sastav i djelovanje (za razliku od rinfuznih pakiranja koja se često prebrzo navlaže i time izgube dio nutritivnih svojstava).

Saznajte više.

tportal

Izvor: Promo fotografije / Autor: Bioandina.hr

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!