PRIRODNA VIAGRA

Sunčanje pojačava muški libido

02.02.2010 u 08:43

Bionic
Reading

Novo je istraživanje dokazalo da sunčanje pojačava muški libido, jer razina testosterona u krvi muškarca raste s porastom doza vitamina D koji se proizvodi u tijelu uslijed izlaganja sunčevoj svjetlosti

Austrijski znanstvenici s medicinskog sveučilišta u Grazu otkrili su da muškarci koji imaju veću količinu vitamina D u krvi imaju i više glavnog muškog seksualnog hormona – testosterona. Prosječna količina testosterona pokazalo se, bila je podložna jednakim fluktuacijama tijekom godine kao i količina vitamina D.

I vitamin D i testosteron opadali su u razdoblju od listopada, a na najnižim razinama nalaze se u ožujku zbog slabije solarne radijacije u tom razdoblju.

'Muškarci koji osiguraju svom tijelu dovoljno količina vitamina D čine uslugu razini testosterona, ali i svom libidu', rekao je Ad Brand, glasnogovornik Istraživačkog foruma Sunlight iz Veldhovena.

Nova saznanja potkrepljuju prijašnja istraživanja koja su pokazala da samo sat vremena dnevno izloženosti sunčevim zrakama može pojačati muški libido i od 69 posto.

Testosteron je najvažniji muški seksualni hormon i zaslužan je za razvoj muških spolnih organa te stvaranje tipičnih muških karakteristika, proizvodnju sperme i kontrolu požude.