bezvremenski dizajn

Stvorene da traju godinama: Ovi kultni modeli balerinki nosit će se sezonama

16.10.2023 u 11:27

Bionic
Reading

Nakon godina hibernacije balerinke su ove sezone trijumfalno vratile svoj kutni status. I dok će neki modeli nestati s dolaskom zimske sezone, drugi su stvoreni da traju sezonama. Nema sumnje, ovo su modeli obožavanih balerinki stvoreni da traju

Chic Mary Jane modele može se vidjeti na svakom uglu, mrežaste balerinke pojavile su se kao najcool i najkontroverznija iteracija, par Tabi modela tijekom tjedna mode u New Yorku privukao je popriličan publicitet, a balerinke s kristalnim reljefastim kamenčićima bile su na svakom uglu tijekom modnog mjeseca.

Svaka iteracija balerinki imala je svoj trenutak u 2023., i dok su neki brendovi postali poznati zahvaljujući klasičnim crnim balerinkama, drugi su se probili do vrha popisa želja zbog svog odvažnijeg pristupa trendi cipelama. Nema sumnje, balerinke su sezonom iza nas vladale kao ni jedne druge cipele. No, ne dajte se zavarati, tu nije riječ o prolaznom trendu, određeni modeli uspješno će izdržati test vremena te će se nositi još sezonama pred nama.

Tako su, na primjer, Reformationove Bethany Mary Jane balerinke brzo su postale omiljene među obožavateljicama mode zbog svoje široke palete boja i tkanina te chic, klasičnog kroja. Dodatak srebrne bije i metalnih nitnih čini ih vječnim modelom.

S druge strane, Alaïine balerinke od kristalnih kamenčića i mreže bile su jedni od prvih modela koji su postali vrući hit prošle sezone. Zbog svog blistavog pogleda na klasičan stil, model sa sjajnom detaljima rasprodao se rekordnom brzinom, a nosit će se još dugo vremena.

Nitko ne kreira čiste linije i dotjerane basic komade tako dobro kao The Row čije su se nježne kožne balerinke ove sezone našle na vrhu popularnosti. Stoga ne iznenađuje činjenica da je The Row verzija s elastičnim remenom zaslužna za početak čitave renesanse balerinki.

Ranije ove godine modnu scenu osvojio je Tabi model balerinki. Omiljena odvažna cipela modnih insajdera, Tabi, prisutna je desetljećima, ali ove je sezone ostavila traga zbog trenutno prepoznatljivog dizajna i mase predanih obožavatelja.

Cipele na špic bile su veliki trend ove sezone, a neke su balerinke pod tim utjecajem dobile novi makeover. Veliki favorit dolazi od talijanske marke Loro Piana, koja ostaje veliki predmet žudnje zahvaljujući izvrsnim krojevima i luksuznoj kvaliteti.

  • +15
Balerinke koje se nose sezonama Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo