MODNI KLASIK

Mokasinke su opet hit cipele sezone, a ovo su modeli koje sad svi žele imati

08.10.2023 u 10:17

Bionic
Reading

Iako se čini da se ove sezone nalaze u drugom planu usred velike popularnosti koju na modnoj sceni ponovno uživaju balerinke, mokasinke ili loaferice odavno slove za klasik u svijetu obuće kojemu se brojne dame vraćaju dolaskom hladnijih mjeseci

Kao idealna alternativa balerinkama i trendovskim tenisicama stižu mokasinke. Ove must-have cipele najbolje opisuju takozvani preppy, odnosno štreberski stil odijevanja, a koji svojih pet minuta slave standardno uživa u prvim tjednima rujna.

O popularnosti koju mokasinke i dalje imaju na modnoj sceni dovoljno govori činjenica da najveće predvodnice trendova od njihovog nošenja nisu odustale ni u ljetnim mjesecima, a kao i proteklih sezona, brojni brendovi potrudili su se da na policama ne manjka verzija za svačiji ukus i stil.

  • +17
Mokasinke Izvor: Promo fotografije / Autor: promo

Elegantne mokasinke ravnog potplata i ove sezone dominiraju nad glomaznim verzijama u duhu 90-ih, kakve je nanovo relevantnim učinila talijanska Prada hit modelima iz linije Monolith.

Crna boja i dalje je najzastupljenija na ovoj klasičnoj obući, no tu su i verzije u bež nijansama, crvenoj boji burgundca ili crno-bijele inačice u duhu 50-ih. Upravo one predstavljaju svojevrsni mikro trend sezone, kojem brojne fashionistice gravitiraju posljednjih mjeseci, a u ponudi ih ove sezone imaju svi najveći high street brendovi.

Veću popularnost klasične mokasinke uživale su 2015. godine, na krilima kultnog modela Horsebit s potpisom talijanskog Guccija. Od tada vodeći brendovi u svijetu mode ne prestaju nuditi vlastite verzije ovog klasika u svijetu obuće, uz bok lancima trgovina ulične mode.

Osim elegantnim izgledom, klasične mokasinke mogu se pohvaliti iznimnom udobnošću. Poput tenisica, ova obuća u svim svojim inačicama nosiva je s gotovo svime što vam padne na pamet, a najbolji primjer toga stajlinzi su slavnih trendseterica i street style zvijezdi okupljenih na tjednima mode u svjetskim prijestolnicama.

  • +4
Kendall Jenner Izvor: Profimedia / Autor: BACKGRID / BACKGRID USA / PROFIMEDIA
Katie Holmes Izvor: Profimedia / Autor: Ave Phoenix / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia