SUPER NAMIRNICA

Stvorena najzdravija paprika na svijetu

29.07.2009 u 12:00

Bionic
Reading

Za one koji imaju previše posla pa ne stignu razmišljati o prehrani i unosu vitamina, stiže dobra vijest. Naime, znanstvenici su stvorili papriku koja sadrži više vitamina i antioksidansa od bilo koje druge namirnice

Samo jedna paprika ACE, kako su je nazvali zbog vitamina kojima obiluje, sadrži preporučene dnevne doze vitamina C, kao i velike količine vitamina A i E.

Normalne, prirodne paprike sadržavaju velike količine vitamina C i A, ali još nikada nije postojala paprika s vitaminom E. Riječ je o vitaminu koji je vrlo moćan antioksidans koji pomaže u zaštiti organizma od karcinoma. Vitamin E obično se nalazi u orašastim plodovima poput lješnjaka, ali i u avokadu.

ACE paprika otkrivena je u Izraelu, a onda je razvijena pod pokroviteljstvom britanskog trgovačkog lanca Marks & Spencer. Crvene je boje, ali znatno tamnijega tona od uobičajene crvene paprike.

Znanstvenici predviđaju da će super paprika postati najomiljenija namirnica među građanima. 'Uložili smo puno vremena i novca u potragu za nekim novim proizvodima, a sad smo konačno i pronašli taj proizvod. Nadam se da će ljudi kroz godine koje dolaze postajati zdraviji zahvaljujući paprici ACE. To je jedan od najzdravijih proizvoda, a i finoga je okusa. Siguran sam da će se ljudima svidjeti', istaknuo je dr. Simon Coupe koji je sudjelovao u stvaranju proizvoda.