SUPER-SMOOTHIE

Stvoren voćni koktel za moćno zdravlje

05.05.2011 u 10:45

Bionic
Reading

Najzdravije voće uz još neke druge zdrave dodatke nalazi se u supermoćnom koktelu koji bi nam svima mogao osigurati dobro zdravlje i dug život

Francuski znanstvenici tvrde da su uspjeli proizvesti koktel od sedam vrsta voća koji može omogućiti dulji i zdraviji život. Kako kažu, koktel poboljšava zdravlje te smanjuje rizik od srčanog i moždanog udara, a što je najvažnije, ima i vrlo fin okus.


Super-smoothie sadržava grožđe, jabuke, borovnice i jagode. Ima i neke egzotične dodatke koji nalikuju brusnicama i trešnjama s ogromnim količinama vitamina C. Iznimno važni sastojak su aronije koje neki stručnjaci opisuju kao najzdravije bobice na svijetu.

Znanstvenici tvrde da njihov koktel sadržava najzdravije i najukusnije kombinacije voćnih sokova. Moćni koktel pomno je testiran u laboratoriju i otkriveno je da na organizam djeluje uistinu blagotvorno. Pojačava protok krvi do srca i opskrbljuje organizam zdravim hranjivim tvarima i kisikom.

Takav koktel ima i snažna antioksidativna svojstva te može dijelom popraviti oštećene DNK stanice. Dakako, napominju znanstvenici, potrebna su još dodatna istraživanja, ali je već sada jasno da je riječ o vrlo moćnom napitku koji bi mogao postići zapažen uspjeh.