VELIKI COMEBACK

Stvari koje niste znali o My Chemical Romance

31.12.2010 u 13:48

Bionic
Reading

Fanovi su četiri godine nestrpljivo čekali povratak MCR nakon megauspješnog 'The Black Paradea'. I sudeći po reakcijama - strpljenje se isplatilo

Povratnički singl Na Na Na s najnovijeg albuma My Chemical Romance koji nosi podugačk naziv Danger Days: The True Lives of the Fabulous Killjoys ne skida se s vrhova svjetskih top ljestvica, a karizmatični Gerard (33) obožavatelje je iznenadio i novom bojom kose – kričavo crvenom. Dame i gospodo – upoznajte My Chemical Romance

1.Frontmen Gerard Way radio je u New Yorku kad se dogodio napad na blizance. Legenda kaže da je otkačeni pjevač benda My Chemical Romance vidio tijela koja padaju s tornjeva. To ga je toliko potreslo da je dao otkaz na Cartoon Networku i odlučio osnovati bend. Nekoliko dana kasnije nastala je pjesma Skylines and Turnstiles

2.Gerard je kao klinac bio oduševljen legendarnim britanskim bendom Iron Maiden. 'Nakon Maidena ništa nije bilo isto. Oni su izvršili ogroman utjecaj na mene svojom teatralnošću. Poslije sam počeo slušati Misfits, Black Flag i The Smiths.'

3.Članovi benda su odrasli u opasnom kvartu u New Jerseyju. 'Često bi policija otkrila mrtva tijela u rijeci pored moje kuće', kaže Ray Toro.

4.Gerardovo prvo pjevačko iskustvo je bilo u srednjoškolskoj predstavi Petar Pan. Nosio je zelene tajice i drugi učenici su ga non stop zafrkavali zbog te uloge. I desetak godina nakon tog glumačko-pjevačkog debija su ga uvjeravali da se ne bi trebao baviti pjevanjem, no Gerry se nije dao obeshrabriti.

5.Basist Mikey Way dao je ime bendu nakon što je, radeći u knjižari, vidio knjigu Irvinea Welsha pod nazivom 'Ecstasy: Three Tales Of Chemical Romance' i to mu se usjeklo u pamćenje. Gerard koji se u to vrijeme liječio antidepresivima smatrao je da je taj naziv savršen za bend.

6.Gerard i Ray su nekad zajedno nastupali u bendu Nancy Drew. Odsvirali su samo jedan mini koncert u skate parku i vrlo brzo odustali od svega.

7.Gerard je nekad želio biti gitarist, ali nije mu baš išlo. Jedan ga je bend izbacio jer nikako nije mogao naučiti rif pjesme Sweet Home Alabama Skynard Lynard.

8.Za MCR su i prije nego su održali prvi nastup neke diskografske kompanije već pokazale svoje zanimanje. 'U to vrijeme niste se mogli prošetati New Jerseyjem, a da vas ne zaskoči lovac na talente iz neke diskografske kompanije', prisjeća se Way.

9.Na prvom nastupu My Chemical Romance, Gerard je nosio vlastoručno napravljenu majicu s natpisom Thank You For The Venom koja se kasnije pojavila kao naslov jedne pjesme ovog slavnog benda.

10. Gerard je izrekao sudbonosno 'da' u backstageu na koncertu na kojem su dijelili pozornicu s Linkin Park. Njegova supruga LynZ također je glazbenica – basistica je benda Mindless Self Indulgence. Par ima i djevojčicu totalno otkačenog imena – Bandit Lee

11. Kad su na jednoj od prvih turneja bili predgrupa bendu Underoath, članovi ovog benda morali su krasti majice s logom te grupe s njihova štanda jer nisu imali novca za kul odjeću.

12. Članovi benda su na početku karijere, dok se ne nisu uhodali, često se znali odvesti bez gitarista benda Raya Toroa. 'On bi nas nazvao i rekao 'A da niste možda nešto zaboravili. Bilo je zbilja ludo!' smije se Gerard Way.

13.Gerard priznaje da obožava lutati po shopping centrima.

14. Najžešći fanovi benda zovu se MCRMY

15.Gerard je pravi kreativac i radoholičar - osmislio je vizualni identitet novog albuma, trailere i spotove.