NORMALNO ILI…

Što seksualne maštarije otkrivaju o nama

03.11.2014 u 10:31

Bionic
Reading

Brinete li se ponekad misleći da su neobične seksualne maštarije koje vam se motaju po glavi, pročitajte što o tome misle znanstvenici koji su pokušali ustvrditi gdje je ta granica

Seksualne maštarije sastavni su dio zdravih odnosa i mnogi su parovi dovoljno povezani i iskreni da ih dijele. No mnoge brine jesu li njihove maštarije neobične i je li to u okvirima normalnog.

Nakon kanadske studije objavljene u Journal of Sexual Medicine znanstvenici su zaključili da je većini muškaraca najuzbudljiviji seks s dvije žene dok su dame više za teme iz popularne knjige '50 nijansi sive'. Budući da se do sada znanstvenici nisu previše bavili istraživanjem onoga što spada u devijantne ili patološke seksualne sklonosti, nije bilo lako odrediti gdje je točno granica kada se čovjek treba zabrinuti.

Voditelj studije Christian Joyal za Daily Mail kaže kako su nezdrave, patološke seksualne maštarije sigurno one u kojima nas uzbuđuje seks s drugom osobom bez njenog pristanka ili bol.

Srećom pa je zaključak istraživanja da su takvi zabrinjavajući slučajevi vrlo rijetki, a većina ljudi ima slične, može se reći tipične maštarije.

Do sada su se studije ovog tipa najčešće provodile među studentima pa je ovo prvi put da je sudjelovalo 1.500 muškaraca i žena u nešto starijoj dobi. Morali su detaljno opisati svoje maštarije, a onih atipičnih bilo je vrlo malo.

Također se pokazalo da muškarci češće maštaju od žena te su puno detaljnije opisali što ih uzbuđuje i što žele. S druge strane, između 30 i 60 posto ispitanica zamišlja se u podređenoj ulozi, najčešće vezivanju. Za razliku od muškaraca, većina žena želi da maštarije ostanu samo maštarije. Muškarci bi pak rado da im se ostvari želja o seksu s dvije žene istodobno, a znanstvenicima je bilo zanimljivo to da često maštaju kako gledaju partnericu dok vodi ljubav s nekim drugim ili s osobom istog spola.

Studija je pokazala i da žene, za razliku od muškaraca, češće maštaju o svom partneru.