STVARNO ČUDESNO

Što se zaista događa sa ženskim tijelom u trudnoći

16.10.2014 u 07:06

Bionic
Reading

U ženskom tijelu tijekom trudnoće događaju se čudesne pojave o kojima se gotovo ništa ne zna

S danas dostupnim informacijama vrlo je lako zaključiti da znamo sve što trebamo znati o trudnoći, trudovima i porođaju. No istina je zapravo to da trudnoća još uvijek krije mnoge misterije. Mnogi ljudi ne znaju što se sve događa s tijelom trudnice tijekom toga čarobnog razdoblja. Vrijeme je da upoznate i te tajne.

Ženska maternica stvarno je tvrd orah. Kad dolazi do kontrakcije mišića prilikom porođaja, ona je jednaka sili od 397 kilograma pritiska po kvadratnom metru!

Tijekom porođaja kost u zdjelici se razdvaja u sredini što je, naravno, bolno, a usto se čuje i zvuk odvajanja. Nije riječ o lomu nego razdvajanju, a kasnije ne dolazi do ponovnog spajanja kao prije porođaja.

Žena može zatrudnjeti kad je već trudna! Seks u trudnoći trebao bi biti bezbrižan, barem kada je riječ o strahu od trudnoće, ali nije. Postoji mogućnost nove trudnoće, ali srećom to se iznimno rijetko događa. U povijesti su zabilježena tek dva takva slučaja.

Trudnice često ražalosti tamna okomita linija koja se pojavi između pupka i genitalija. Ta je linija oduvijek ondje, samo tijekom trudnoće postaje tamnija zbog hormonalnog utjecaja.

Trudnice katkada hodaju poput patke, pomalo se gegaju. No to nema nikakve veze s debljinom. Takav način hoda rezultat je opuštenosti zglobova koja se javlja tijekom trudnoće pa se mijenja centar gravitacije.