KAD ROMANTIKA NESTANE

Što način spavanja otkriva o vašoj vezi?

15.10.2012 u 10:37

Bionic
Reading

Sve više parova odlazi na spavanje bez izmjene malih nježnosti, pa se tako 80 posto parova neće se poljubiti za laku noć, a čak 90 posto partnera zaspat će bez da svom partneru šapnu 'volim te'

Čak i nakon što se strasti pomalo stišaju, ne čini se da je previše očekivati od partnera jedan mali poljubac za laku noć. No, prema novoj anketi, kreveti su sve manje mjesta i za najsitnije nježnosti.

Osamdeset posto parova više se ne ljubi za laku noć, jer se oba partnera jako žure da zaspu. Četvrtina je anketiranih izjavila da ne mogu podnijeti da ih njihov partner dodiruje u krevetu, dok se 90 posto anketiranih ne može natjerati da kažu 'volim te' prije nego što ugase svjetla. I budući da je njihova glavna misija da se dobro naspavaju, 46 posto parova spava okrenuto leđima svom partneru.

No to ne mora biti tako loše kao što zvuči. Položaj leđa o leđa tijekom spavanja pokazuje nevinost i povjerenje, jer se govor tijela tijekom spavanja ne može odglumiti. Na početku veze, kad je požuda jaka, parovi spavaju goli i isprepletenih tijela, ali s vremenom prevladava potreba za dobrim snom, pa se spavanje leđima o leđa smatra najboljim. Teoriju dokazuje i praksa: samo jedan posto od 2000 ispitanih parova spava u romantičnoj filmskoj pozi u kojoj muškarac leži na leđima, a žena s glavom na njegovim prsima.

Parovi spavaju u položajima koji odgovaraju osobnostima i osobnim preferencijama partnera, a ako se nešto promijeni u načinu na koji jedan partner spava, drugi bi se trebao malo zabrinuti, piše Daily Mail.

219779,219476,216322,219044