GOVOR TIJELA

Što način nošenja torbe govori o nama?

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 31.03.2011 16:42
  • Objavljeno 31.03.2011 u 13:27
Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Osim što čini nezamjenjiv modni dodatak i upotpunjuje gotovo svaku odjevnu kombinaciju, izbor ženske torbe može jako puno toga otkriti i o samoj vlasnici

Rijetko koja žena će moći suspregnuti uzdah u blizini skupocjenih torbica Prada, Louis Vuitton ili Céline. No torbica više nije samo modni dodatak, već kao i odjeća, daje određenu poruku o nama. Osim toga, i način na koji nosite torbu govori puno toga o vama i vašoj osobnosti.

Stručnjakinja za govor tijela, Lillian Glass, promatrajući reviju Parde, Louisa Vuittona i Céline, uočila je kako svaki dizajner oblikom i načinom nošenja torbi je odašiljao određenu poruku.

Reuters

Reuters

Izvor: Reuters / Autor: Reuters

Louis Vuitton

Tako su manekenke na Pradinoj reviji manje torbice načinjene od mekih materijala nosile čvrsto stisnute na prsima. Ovaj specifičan način nošenja torbe pokazuje, kako Lillian Glass kaže, 'da torbe više nisu samo ukras i modni dodatak, već su postale vrlo bitan dio života i mode'. Nošenjem torbe blizu tijela u čvrstom stisku govori: 'Moja torba je dio mene i u njoj se nalazi sve što mi je nužno potrebno – mobitel, šminka, ključevi, novčanik i čokoladica.' Upravo zato što se u torbi nalaze sve najvažnije stvari, njezina vlasnica je čvrsto drži uz tijelo, blizu prsa kako bi najvažnije stvari bile na sigurnome.

Analizirajući način nošenja torbi na reviji modnoga brenda Céline čiji tim za sezonu proljeće/ljeto preporučuje torbice nalik na manje putne torbe, Lillian Glass uočava njihov poseban način nošenja u kojemu se izbjegava držanje ručki. Naime, sve manekenke na Céline reviji torbe su nosile pod rukom u ravnini struka, pridržavajući dno torbe poput teške vrećice namirnica. Lillian Glass kaže kako ovaj stil nošenja torbe upućuje na to da žene u posljednje vrijeme nose sve više stvari, a torbe su im sve teže i teže. Zaposlene žene u svojim torbama nose prave virtualne urede, stoga im se ovaj stil nošenja torbe čini privlačnim

i praktičnijim.

Revija Louis Vuitton torbi pokazala je inovativan način nošenja torbi na leđima, a neki modeli su čak imali i lisicama vezane ruke. 'Premda nošenje torbi na leđima nije preporučljivo u gradovima zbog mogućih krađa, ovaj stil svakako odaje veliku dozu samopouzdanja i samouvjerenosti', tvrdi Lillian Glass. 'Žene koje tako nose torbu, otkrivaju cijeli prednji dio tijela te pokazuju kako ne žele ništa sakriti, a njihova odjeća dolazi u prvi plan', kaže Lillian Glass.

Što se tiče budućih modnih trendova torbi, Lillian Glass umjesto klasičnih, predviđa moderne torbe s kotačićima koje će znatno olakšati život zaposlenim ženama koje svakodnevno nose puno stvari.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!