KOLIKO OPCIJA

Što muškarci žele da znate o seksu

25.10.2013 u 11:05

Bionic
Reading

Ono što to je vama privlačno ne znači da mora biti i drugima, ali neke su stvari univerzalne i uvijek treba probati nešto novo. Ako ste upali u rutinu, probajte zagrijati krevet nekim od ovih savjeta

1. Seks nije utrka, zar ne?
Muškarci ne vole kada ih žene požuruju, a one pak ne vole kada muškarci misle kako postoji samo jedna erogena zona. Dakle, usporite, istražujte i zabavljajte se.

2. Masaža glave
Jedna od dobrih masaža koja će pojačati uzbuđenje je ona na glavi. Žene vole taj osjećaj opuštenosti, a on će se proširiti cijelim tijelom. Časopis Maxim vam preporučuje da baš ovako iznenadite svoju dragu nakon napornog radnog dana.

3. Vježbajte zajedno
Izgaranje masnoća kao predigra? Men’s Health nas podsjeća da zajedničko vježbanje poput trčanja može povisiti razinu dopamina, a to znači da smo sretniji pa stoga i raspoloženiji za seks. I još nešto važno, muški znoj nakon vježbanja ima androstadienone, testosteron koji budi uzbuđenje kod žene. Naravno, preporučljivo je da se ipak istuširate nakon vježbanja, ali i to možete učiniti zajedno.

4. Komplimenata nikad dosta
U anketi Men’s Healtha s dvije tisuće žena pokazalo se da im u krevetu najviše nedostaje komplimenata. Psihoterapeutkinja Tammy Nelson ističe da se ne radi o komplimentima poput Mala kako si dobra ili Kak' si seksi, već o malo nježnijim i senzualnijim komplimentima zbog kojih će se dame osjećati ženstvenije i lijepo.

5. Masaža stopala

Ako vam je dragi iznenada odlučio izmasirati stopala, onda zna da to povećava šanse za orgazam kod žena za 30 posto. Do tog su saznanja došli nizozemski znanstvenici na sveučilištu Groningen. Stoga se muškarcima preporučuje da odaberu ovu zanimaciju za predigru i zaposle svoje ručice.

6. Plešite
Kada ste zadnji put zaplesali s partnerom? Uzmite ga za ruku i otplešite prema spavaćoj sobi. Ples se našao na listi top 100 stvari koje su prema britanskom Maximu idealne za vruću predigru. Opustite, se nabacite sentiš i upotrijebite ruke za zavodnički ples. Vrlo jednostavno s odličnim rezultatima.



7. Poigrajte se

Možda vam se čini da niste tip za male igrice i uloge u krevetu, ali magazin Maxim preporučuje da probate s malo glume. Igranje uloga potiče vas da se oslobodite i u duhu glume ostvarite neke fantazije. Neka sve bude jednostavno i zabavno, a s vremenom ćete vidjeti kuda vas to vodi.

8. Glazba
Dobra glazba lako može pomoći i stvoriti intimniji, seksi ugođaj. Men’s Fitness predlaže da ubuduće programirate svoj gadget tako da svira glazbu koja će stvoriti romantično ozračje i opustiti vas. Izbjegavajte žestoku i brzu glazbu jer ona neće previše pomoći.

9. Spontanost
AskMen.com kaže da je spontanost jedan od ključnih sastojaka koji s vremenom nestanu iz veze. Ako ste već dulje vrijeme u vezi neplanirano se upustite u odnos. Čak i ako nemate previše vremena na raspolaganju, ne zaboravite da brzinski seks može biti prava vatra.

10. Nova poza? Zašto ne!
Koristite li stalno jedne te iste poze jer ste upali u seksualnu rutinu, niste jedini. No to ipak nije razlog da nešto konačno ne promijenite. Men’s Health preporučuje pozu Cuban Plunge. Muškarac je gore, a žena koljena treba što više privući k bradi pa zatim noge staviti na njegova ramena. Tako ćete dublje penetrirati, na obostrano zadovoljstvo.