NA RUBU

Što majke male djece dovodi do ludila?

08.11.2012 u 13:58

Bionic
Reading

Ako vas zimski školski praznici dovode do ludila, a od ideje o tjednoj nabavci namirnica s djecom biste najradije čupali kosu – niste sami. Evo, što kod majki male djece najčešće izaziva stres

Nova studija utvrdila je najveće okidače stresa za roditelje, a na popisu vode šoping s djecom, pripreme za spavanje, te duga putovanja s mališanima. U studiji, koju je naručio Ford, anketirano je dvije tisuće majki koje se slažu da je tjedna nabavka s malom djecom koju prate svađe, napadi bijesa, zahtjevi za čokoladom i keksima na vrhu popisa stresnih događaja.

Stres izaziva i hranjenje djece, putovanje s malom djecom u automobilu, odijevanje te zabave za kišnih dana. Sve to znači da su majke na rubu sloma barem tri puta dnevno.

'Putovanje s malom djecom je stresno, majke moraju nagovoriti djecu da se smjeste u sjedalici, zabavljati ih na dugim putovanjima ili se nositi s prometnim gužvama', kaže glasnogovornik Forda.

Vrijeme za kupanje, rođendanske zabave, odijevanje djece također su visoko na popisu, a jedna od 20 majki priznaje da se osjeća pod stresom doslovce svake minute.

Četrdeset posto majki je također otkrilo da su im jutra tijekom radnog tjedna najstresniji dio rasporeda. Međutim, 41 posto roditelja vjeruje da ih stres motivira, a čak 82 posto majki kaže da sve zaborave kad ih dijete nagradi osmijehom.

Evo, popisa 10 najstresnijih situacija za majke:
1. Tjedna nabavka
2. Priprema djeteta za spavanje
3. Duga putovanja automobilom
4. Nagovaranje djeteta da pojede određenu hranu
5. Posjet prijateljima koji nemaju djecu
6. Prometne gužve
7. Obroci
9. Nagovaranje djeteta da uđe u automobil
10. Jutarnje odijevanje djece