SIGURNO NISTE ZNALI

Što je Edita Misirić otkrila o svojim teen godinama

06.04.2013 u 10:14

Bionic
Reading

Kako je RTL-ova voditeljica Edita Misirić izgledala kao tinejdžerica, tko su joj bili idoli i kakvi su joj se dečki tada sviđali, saznajte u intervjuu koji slijedi

Što ste slušali kao tinejdžerica? Tko Vam je tada bio idol?
Kad je riječ o izboru glazbe, moj pet godina stariji brat Dario oduvijek je imao velik utjecaj na mene, osobito u tinejdžerskoj fazi. Tako sam već tada slušala Princea i Georgea Michaela koji su mi i danas najdraži glazbenici. Naravno, nezaobilazni je bio i planetarno popularni boy bend Take That, a od domaćih glazbenika Tony Cetinski Sandi i grupa E.T. Sjećam se da je prva kazeta koju sam dobila za rođendan od prijateljice bila od Sinaed O'Connor. Idole nisam tražila u glazbenicima, već u sportašima i bila sam potpuno luda za Zvonimirom Bobanom i Robertom Prosinečkim. Skupljala sam njihove postere i izrezivala isječke iz novina. Čuvam ih još i danas.

Kako ste tada izgledali?
Svi koji su me još tada poznavali kažu da se nisam mnogo promijenila. Imala sam plavu kosu, doduše mnogo dužu nego danas – do pola leđa. Bila sam mršava i oduvijek sam bila šminkerica. Nisam imala faze grungea, punka, metala i sličnog.

Omiljeni film ili serija iz tog doba?
Beverly Hills je bila serija koju moje prijateljice i ja nismo propuštale, a kasnije su to bili Prijatelji. Pulp Fiction mi je i danas jedan od najdražih filmova!

Kako ste se slagali s roditeljima?
U to sam doba bila pomalo zbunjena. Kao dijete iz malog mjesta baš sam tada krenula u jezičnu gimnaziju u Zagreb, svakodnevno sam putovala, i život mi se prilično promijenio u trenu. Bila sam svjesna da su mi jedini saveznici u to doba majka i brat. Prema meni su uvijek bili zaštitnički nastrojeni što mi je na trenutke znalo zasmetati, ali tek sada razumijem da nikako drukčije nije moglo ni biti. I zato sam im danas beskrajno zahvalna na tome.

Omiljeni/najgori predmet
Omiljeni su mi bili jezici, a njemački sam obožavala, nikako nisam voljela kemiju i fiziku.


Kakav ste bili učenik?

Bila sam odličan učenik.

Kad ste se počeli šminkati i kako je to izgledalo?
Šminkati sam se počela na početku srednje škole. S obzirom kako je moglo izgledati, mislim da je izgledalo OK. Malo previše pudera, ali sva sreća da sam bila umjerena sa sjenilima, tušem i olovkama za oči.

Gdje ste izlazili?
Izlazila sam u Ivanić-Grad u disko koji se zvao Petica, i po njemu pamtim najzabavnije izlaske.

Najveći modni promašaj iz tog vremena kojeg se danas sramite?
Nije da se sramim, ali mislim da je moglo proći i bez plavog (modrog) pramena kose. Sasvim sigurno je tu bilo koječega, sva sreća pa se ne sjećam!

Prvo pijanstvo?
Ha ha, sjećam se vrlo dobro, ali bilo bi blesavo prisjećati ga se pred ovako velikim auditorijem. Neka ono ostane između moje dvije prijateljice i mene.

Kako je izgledao prvi prekid i jeste li se dugo oporavljali?
U tim godinama se sve preživi bez problema. Možeš trčati dok imaš prehladu, spavati jedan sat i nakon ludog izlaska napisati test u školi za pet, preboljeti prekid u par dana. Sve je lako kad si mlad...

Kad ste se prvi put poljubili?

U prvom razredu srednje škole.

Kakvi su Vam se dečki tada sviđali?
Uglavnom dobrice.

253399,253387,253330,253297
Najveći problem koji Vas je tada mučio?

Kako u jedan dan naučiti dva mjeseca gradiva iz fizike.

Što biste, da se vratite vremeplovom u teen dane, savjetovali mladoj Editi?
Savjetovala bih joj da ne brine ni zbog čega. Ono kad je zaboravila torbu u školi i još mnogo drugih anegdota… za 15 godina će biti sjajne anegdote kojima će do suza nasmijavati svoje prijatelje.

Što se, po Vašem mišljenju, najviše promijenilo u odrastanju tinejdžera u usporedbi s Vašim tinejdžerskim danima? Je li danas teže biti tinejdžer?
Mnogo toga se promijenilo. Mi smo imali O.K., Rocky, Teen, kazete, walkman i koturaljke, a oni danas imaju mobitele, internet, Fejs, CD-e, DVD-e i razna čudesa. S druge strane, tinejdžer ima osjećaj da ga nitko ne razumije i to se nikada neće promijeniti, bez obzira na sve.

Jeste li imali problema s bullyingom vršnjaka? Što biste savjetovali mladima koji su izloženi vršnjačkom zlostavljanju?
Nikada nisam bila izložena bullyingu. Mladima koji su izloženi zlostavljanju savjetujem da odmah potraže pomoć i da ne šute o tome.

Vaša poruka tinejdžerima?
Uživajte u svemu što vam se događa. Proći će za tren.