'kućna' funkcija tijela

Što je autofagija i kakav utjecaj ima na zdravlje naše kože?

18.07.2022 u 12:07

Bionic
Reading

Bio dobar ili loš, prvi dojam čini razliku. Bilo da se radi o izlozima ili koricama knjiga, definitivno dobivate dojam o tome što je unutra prema onome što prvo vidite. To vrijedi i za vašu kožu. Ali koža ne služi samo kao ukras za vaše tijelo; naša je koža zapravo pokazatelj cjelokupnog zdravlja. To je zato što blistava, mladolika i živahna koža prikazuje da se u nama na staničnoj razini odvijaju zdravi procesi

Poboljšanje zdravlja kože ne pridonosi samo jačanju naše ljepote i poboljšanju našeg zdravlja, poboljšanje zdravlja kože pridonosi i cjelokupnom wellbeingu. Samopouzdanje. Snaga. energija. Mladolikost.

Zato se u posljednje vrijeme sve više pažnje posvećuje ljepoti i zdravlju kože - ne samo zbog onoga što se događa u ogledalu, već i onoga što se događa ispod površine. Što više istražujemo što uzrokuje sveukupno starenje, bolje razumijemo da se otključavanje naše mladosti — i usporavanje starenja — svodi na proces autofagije i što samostalno možemo učiniti da ga aktiviramo.

Što je autofagija i kakav utjecaj ima na zdravlje naše kože?

Autofagija je 'kućna' funkcija tijela: rješava se toksina i popravlja oštećenja stanica. To je proces koji usporava starenje i održava vaše stanice - a time i vaše tijelo - mladima. Autofagija je važna za mnoge aspekte zdravlja, uključujući vašu težinu, ukupne procese starenja i vašu kožu.

S vremenom i zbog mnogih čimbenika, autofagija se može usporiti — što znači da je vaše tijelo manje sposobno samostalno čistiti i popravljati stanice, što vas čini osjetljivijima na oštećenja uzrokovana starenjem. Kako koža trpi mnogobrojna oštećenja ( izazvana stresom, lošom prehranom, toksinima, pretjeranim izlaganjem suncu) autofagija se pokreće kako bi pomogla popraviti oštećenu kožu. Ali ako se autofagija ne može aktivirati, tada je manje vjerojatno da će moći popraviti stanice povezane s kožom i starenjem. To rezultira prekomjernom upalom i oštećenjem putem mehanizama kao što su smanjena proizvodnja fibroblasta, kolagena, hijalurona i brojnih drugih bitnih sastojaka koji našu kožu održavaju mladom i sjajnom.

Kako starite, oštećeni proteini se nakupljaju, vaše tijelo ne može očistiti oštećene stanice, a zdravlje kože se zbog toga pogoršava. Ali ako možete aktivirati autofagiju – ona aktivno pomaže u procesu čišćenja stanica i tako smanjuje količinu oštećenja vaše kože.

Kako možemo aktivirati autofagiju?

Kvalitetan san: važno je ne fokusirati se samo na sate, već i na ulazak u najdublje cikluse sna. Ovo je vrijeme kada se vaše tijelo obnavlja.

Konzumacija zdravih masti: Autofagija voli dobre masti (ugljikohidrate- i ne toliko).

Povremeni post: cikliranje kroz razdoblja jedenja i posta također može potaknuti autofagiju

Tjelovježba: Intervalni trening i trening otpora posebno su dobri za aktiviranje autofagije.

Skincare proizvod koji aktivira autofagiju

Koliko god željeli zaustaviti sat, koža stari. I dok ne možemo promijeniti neizbježnost ovog procesa, možemo usporiti njegovo napredovanje razumijevanjem čimbenika koje možemo kontrolirati. Kako starimo, vanjski čimbenici (izloženi) u kombinaciji s unutarnjim čimbenicima (naša genetska predispozicija) i naš mikrobiom utječu na izgled naše kože. Dok je intrinzični proces starenja potpuno biološki, ekstrinzični proces je u potpunosti pod utjecajem vanjskih utjecaj. Način na koji izlažete svoju kožu ekstrinzičnom starenju je nešto nad čime imate potpunu kontrolu. Tu na scenu stupa revolucionarni booster serum - Dr.BRANDT Drop Of Strength!

Dr.BRANDT Drop Of Strength serum je nadahnut Nobelovom nagradom za istraživanje autofagije, biološkog procesa koji detoksificira kožu i jača njezinu sposobnost obrane od stresa, zagađenja i slobodnih radikala. Immubarrier Complex™ - mješavina alfa-glukana iz ekstrakta kvasca koja aktivira put autofagije, hijaluronske kiseline i ekstrakta arktičkih bobica - nudi snažno poboljšanje izgleda preko 8 ključnih znakova starenja: bore, fine linije, hidrataciju, čvrstoću, glatkoću, sjaj, teksturu kože i elastičnost.

Jača kožu i obnavlja svakodnevna oštećenja, detoksificira kožu i pojačava njezinu sposobnost obrane od stresa, zagađenja i slobodnih radikala, te povećava učinkovitost ostalih proizvoda iz svakodnevne skincare rutine.

Dr.BRANDT Drop Of Strength – serum koji potiče autofagiju – potraži na www.delmerion.hr i u bolje opskrbljenim ljekarnama.