NOVO IZ ZNANJA

Što čitati u studenom?

08.11.2013 u 12:23

Bionic
Reading

Uz miljenike publike Roslunda i Hellströma te Lauren Oliver, novo kolo džepne biblioteke predstavlja i novu zvijezdu Julie Kibler

Iz pera najpoznatijeg švedskog proznog dvojca, nagrađivanog novinara Andersa Roslunda i bivšeg kriminalaca Börgea Hellströma, dolazi triler je koji se poigrava živcima, postavljajući važna pitanja o tome čiji život vrijedi više. Roman Zvijer nagrađen je 2005. prestižnom nagradom za pisce krimića, Staklenim ključem u kategoriji Nordijski krimić godine. Uz temu serijskih ubojica, pedofilija postaje sve učestalija tema modernih krimića, no rijetko je predstavljena na ovakav istodobno zastrašujući i kritički način kao u romanu Zvijer.

U studenome Znanje donosi roman Pandemonij, dugoočekivani nastavak romana Delirij američke spisateljice Lauren Oliver. U napetom nastavku hvaljenog bestselera, glavna junakinja Lena Haloway oduševljava hrabrim potezima na svojem putovanju distopijskom Amerikom u kojoj je Ljubav iskorijenjena... Ili možda ipak nije? Kombinacija Margaret Atwood i Sumraka koja će vas oboriti s nogu.

Romantične duše raznježiti će roman Na putu kući, prvijenac autorice Julie Kibler. Priča je to o strastvenoj, zabranjenoj ljubavi u 30-im godinama prošloga stoljeća kada nije bilo lako biti crnac u Cinncinatiju, a još je teže bilo onima koju su se usudili voljeti ih.
Autorica Julie Kibler napisala je Na putu kući inspirirana vlastitom obiteljskom povijesti; njezina baka bila je zaljubljena u crnca u vrijeme i okolini koji su takvu vezu činili nemogućom. Roman koji budi najdublje osjećaje.

Na putu kući (Calling Me Home, 2013.). Julie Kibler otkrila je sebe kao spisateljicu i napisala Na putu kući inspirirana vlastitom obiteljskom povijesti: njezina baka bila je zaljubljena u crnca u vrijeme i okolini koji su takvu vezu činili nemogućom. Iako roman prvijenac, Na putu kući dobio je sve pohvale kritike i postao omiljen kod čitatelja širom svijeta. Kada ne piše, Julie uživa u putovanjima i svojim brojnim hobijima. S djecom i mužem živi u Texasu.

Kada vremešna Isabelle McAllister zamoli svoju frizerku Dorrie Curtis da je odveze u Texas, na pogreb u Cincinnati, ni jedna od njih ne sluti da će im to putovanje promijeniti život. Među njima se rađa posebno prijateljstvo zahvaljujući kojemu se pred mladu Dorrie otvara priča Isabellina života. Priča je to o strastvenoj, zabranjenoj ljubavi u 30-im godinama prošloga stoljeća kada nije bilo lako biti crnac u Cinncinatiju, a još je teže bilo onima koju su se usudili voljeti ih...