NEZADOVOLJNE IZGLEDOM

Što čini ženu doista lijepom?

10.04.2013 u 10:56

Bionic
Reading

Više od 50 posto žena nije sretno kako izgleda, otkrila je nova anketa. Istodobno, više od 88 posto žena tvrdi da je tajna ženske ljepote upravo u samopouzdanju

Jedna od dvije žene ne osjeća se sigurno zbog svog izgleda, pokazuje novo istraživanje koje prenosi Mail Online. Iako čak 88 posto ispitanih žena također kaže kako misle da je samopouzdanje, a ne mladost, tajna istinske ljepote, vrlo malen postotak žena osjeća se sigurno u svojoj koži.

Što čini ženu doista lijepom? Samopouzdanje, najčešći je odgovor koji su ispitanice definirale kao dostizanje one točke u životu kada prihvaćate ono što imate i to slavite. 'Postoji cijeli niz žena koje nisu opsjednute starenjem ili izgledom, a istodobno žele izgledati najbolje što mogu', objašnjava jedna od anketiranih žena.

Istraživanje i fokus grupu naručila je marka organskih proizvoda za njegu kože marke Pai, koja također sudjeluje u kampanji kojom se pokušavaju ohrabriti žene da se bolje osjećaju u svojoj koži te budu sigurnije u svoj izgled.

'Kao žena od 37 godina bila sam ogorčena što su mi svi govorili kako su dani u kojem se osjećam i izgledam dobro gotovi. Uvjeravali su me da se trebam prepustiti borama i starenju', kaže Sarah Brown koja je osmislila liniju za njegu kože Pai. U srži cijelog koncepta njezine njege je poticaj ženama da prigrle zdraviji pristup prema svojoj koži.

'Umjesto pokušaja da izgledaju deset godina mlađe, stvarna je ambicija žena da izgledaju dobro i osjećaju se fantastično u vlastitoj koži. Vrijeme je da kozmetička industrija počne slaviti ljepotu u svakoj dobi i pomogne u izgradnji zdrave slike o izgledu s pozitivnim porukama ljepote', objašnjava Brown.

Brojna istraživanja pokazuju da su žene iznad 40 godina u velikom broju nezadovoljne svojom težinom i izgledom što je ogroman i skriven rezervoar brojnih nevolja. To potiče i opsjednutost idealom vječne mladosti koju potiče kozmetička industrija.