DIZAJNERSKE MODNE VIZIJE

Što će se nositi ove jeseni

15.02.2016 u 11:29

  • +22

NYFW Alexander Wang, Diane von Furstenberg, Jason WU

Izvor: Profimedia / Autor: Tportal.hr/Mihaela Maras

Bionic
Reading

Svoju modnu viziju jeseni i zime 2016. godine na njujorškom Tjednu mode predstavila su jaka dizajnerska imena Diane von Furstenberg, Alexander Wang i Jasona Wu

Osim što je ikona stila, Diane von Furstenberg i pametna je poslovna žena zbog čega nimalo ne čudi potez da svoju capsule kolekciju za jesen/zimu odmah ponudi kupcima na prodaju. Tijekom prezentiranja novih odjevnih komada ujedno je sve komade iz kolekcije učinila dostupnim za kupnju u realnom vremenu, samo jednim klikom miša.

Još pametnije od načina promocije kolekcije, dizajneričina je prezentacija odjevnih komada poput svilenih slip-haljina različitih silueta, upotpunjenih upečatljivim uzorcima – njezinim zaštitnim znakom. Pametno osmišljeno predstavljanje nove kolekcije upotpunila je vojskom poznatih modela, uključujući it djevojke Kendall Jenner i Gigi Hadid koje su nosile najnovije krpice.

Dizajner Jason Wu, široj javnosti najpoznatiji po dizajniranju haljina za prvu damu Amerike, na njujorškom tjednu mode također je predstavio novu kolekciju.

Posljednjih par sezona Jason Wu predstavlja viziju žene koja modno ide u što opuštenijem smjeru. Najnovija kolekcija predstavljena na NYFW-u nije nikakva iznimka. Svoju reviju otvorio je komadima poput strukturirane jakne i mini suknje koji izgledaju pomalo vojnički. Nekoliko kombinacija kasnije na pistu je poslao modele u haljinama upečatljivih geometrijskih i ženstvenih cvjetnih uzoraka. Za zabave predlaže haljine bez naramenica koje pristaju tijelu.

Svoju najnoviju kolekciju Wu je nazvao bezgrešnom što podsjeća na uredan, suzdržan i prilično arogantan stil odijevanja. Svoju tehniku oštrog krojenja zamijenio je nešto opuštenijim rezovima. Osim toga, odbacio je razmetljivo krzno i na njihovo mjesto ponudio male krznene ovratnike u boji koje je kombinirao s komadima poput ozbiljnih jakni i poslovnih haljina.

Za faktor provokacije ovaj se put pobrinuo dizajner Alexander Wang, uglavnom zahvaljujući zavodljivim i subverzivnim grafikama na odjevnim komadima i potpuno prozirnim majicama.

Wangovu pomaknutu kolekciju odobravala su brojna poznata lica u prvim redovima dok su modeli gazili pistom u čizmama sa zakovicama i tenisicama od mohera. Nakon što je napustio modnu kuću Balenciaga, sve oči modnog svijeta uprte su u Wanga. Ove sezone na njujorškom Tjednu mode novu kolekciju predstavio je u prostorima crkve sv. Bartolomeja na njujorškom Park Avenueu.

Sudeći po novoj kolekciji, Wangova djevojka definitivno nije anđeo što najbolje potvrđuju prozirne majice s dodatkom slogana, dovoljno velikog da prekrije grudi.