U KORAK S TRENDOVIMA

Spremni ste za radikalan rez? Evo koje su kratke frizure 'in', a koje 'out'

25.11.2022 u 16:57

Bionic
Reading

Neodoljive varijante pixieja, slojeviti bixie ili šarmantne verzije boba frizure su koje, osim što su vrlo praktične i lake za održavanje, pomlađuju u trenu i naglašavaju crte lica

Ako je i vama dosadila duga kosa ili ste se naprosto zaželjeli promjene, pravi je trenutak za osvježenje looka jer kratka kosa nikad nije bila popularnija.

Iako je bob u svim svojim inačicama i dalje među najtraženijim stilovima u frizerskim salonima diljem svijeta, sve su popularnije i ništa manje chic varijante pixieja, ali i slojevite verzije koje nisu teške za stiliziranje.

Ako ste i vi odlučili predstaviti novi look uoči blagdanskog razdoblja, u kojem će biti više prigoda za druženja i izlaske, vrijeme je da razmislite i o promjeni frizure jer je dobro poznato to da je ona, ako je dobro odabrana, najbolji modni dodatak koji možete imati.

Stoga donosimo nekoliko zanimljivih stilova kojima je teško odoljeti.

  • +4
Šarmantni bob glumice Kelsey Asbille ('Yellowstone') pun je pogodak Izvor: Profimedia / Autor: Omar Vega / Getty images / Profimedia

Evo koje su kratke frizure in, a koje su out:

Out je francuski bob, a in je kratki bob

Kratke bob frizure savršena su polazna točka za sve novopečene kratkokose da bi se polako naviknule na tu duljinu. Kratki bob je ove zime apsolutni hit, a riječ je o neodoljivom stilu koji inspiraciju pronalazi u 90-ima i ranim 00-ima, kada su glumice Cameron Diaz i Keire Knightley promovirale upravo ovakav look. Crop bob, odnosno kratki bob, opuštenija je i nešto kraća verzija klasičnog boba. Bitno je postići opušteniji izgled da rez ne izgleda kao da ste upravo došli od frizera, već kao da je vaš zadnji posjet profesionalcu bio prije nekoliko tjedana. Oko stiliziranja ove frizure nećete se puno mučiti jer je poželjno da izgleda ležerno i ne savršeno fenirano.

Out je fudbalerka, a in je mini mixie

Hm, vjerojatno se sad pitate što je mini mixie? Radi se o najcool hibridu ove jeseni i zime jer kombinira dvije frizure koje ne mogu biti više kultne. Riječ je naravno o mulletici, ozloglašenoj fudbalerki, i popularnom pixieju. Frizura je naprijed kratka, a straga duža. Da, u teoriji podsjeća na mulleticu, ali nije toliko dramatična te je kosa ošišana vrlo kratko na potiljku.

Out su zavjesa-šiške, a in je zastor-frizura

Zvuči nevjerojatno, no čini se da je odzvonilo popularnosti sveprisutnih zavjesa-šiški. Ove jeseni i zime sve će biti u znaku tzv. zastor-reza. O čemu se radi? Kosa sprijeda gotovo podsjeća na bob dok straga izgleda kao klasičan pixie. U konačnici se postiže efekt uokvirivanja lica poput zastora - otuda i naziv. Razdjeljak po sredini također je bitan za ovaj stil. I nikako nemojte zataknuti kosu iza ušiju jer se tada gubi šarm 'zavjese'.