PETA:

Spasite život pauka, donirajte nam svoje Mazde6

09.03.2011 u 12:13

Bionic
Reading

Ljubiteljima životinja i ujedno vlasnicima Mazde6 modelske godine 2009-2010. u SAD-u društvo za zaštitu životinja PETA nudi, u najmanju ruku, neobično rješenje novonastalog problema

Naime, minulog tjedna japanski proizvođač izvijestio je o povlačenju 52.000 Mazdi6, koje se s one strane velike bare prodaju pod imenom Atenza, zbog problema s paukom vrste Cheiracanthium koji voli miris benzina te mrežom može začepiti ventil i dovesti do stvaranja vakuuma u rezervoaru, odnosno njegova pucanja.

U PETA-i apeliraju na vlasnike problematičnih šestica da umjesto Mazdinim tehničarima koji će, u procesu čišćenja, ubiti pauke svoje automobile prepuste njihovim stručnjacima koji će zglavkare istjerati iz ventila te im na taj način sačuvati život.

U PETA-inom zahtjevu, ipak, postoji kvaka. Oni, naime, neće vratiti automobil već će ga smatrati doniranim te će ga nastaviti koristiti u službi promicanja životinjskih prava.

Aktivisti tvrde da ovo nije prvi slučaj da im ljudi poklanjaju automobile zbog problema sa životinjama. Jedna od članica društva koja se nasmrt plaši miševa navodno je donirala novi Jeep nakon što je saznala da se u njega naselio nesretni glodavac.

Biste li vi poklonili PETA-i svoju novu Mazdu6?