PREDSTAVA ZA MLADE

SOS Dječje selo Lekenik obilježilo Svjetski dan kazališta

28.03.2012 u 15:57

Bionic
Reading

SOS Dječje selo Lekenik, uz pomoć prijatelja iz Turističke zajednice Općine Lekenik, obilježilo je jučer Svjetski dan kazališta, prigodnom priredbom u kojoj su sudjelovali glumci Malog kazališta bajki koje čine djeca SOS Dječjeg sela Lekenik, učenici osnovnih škola Brestje-Sesvete i Lauder-Hugo Kon iz Zagreba te srednjoškolci XVI. gimnazije Zagreb, potpomognuti istaknutim hrvatskim filmskim, televizijskim i kazališnim glumcima, Bojanom Gregorić Vejzović, Vedranom Mlikotom, Goranom Navojcem, Borisom Svrtanom i Kristijanom Ugrinom

Glavni događaj programa bilo je čitanje bajke 'Mlinarev mačak', autora Rusmira Agačevića. Na veliko oduševljenje djece, bajku su čitali istaknuti hrvatski glumci: Bojana Gregorić Vejzović, Vedran Mlikota, Goran Navojec, Boris Svrtan i Kristijan Ugrina koji su s okupljenima podijelili male tajne ovog velikog zanata.

U čitanju bajke pomogli su im direktor SOS Dječjeg sela Lekenik Mario Čović, pedagog Aleksandar Nađ, ravnateljica OŠ Lauder - Hugo Kon Jasenka Rafaj, likovna umjetnica Neda Mrđan, voditeljica dramske skupine iz OŠ Brestje Ankica Kljajo te autor i bivši voditelj kultnog TV serijala 'Nedjeljni zabavnik' Rusmir Agačević.

Nije se moglo na ljepši način obilježiti Svjetski dan kazališta od toga da se radost glume i radost poezije na sceni podijeli s najmlađima, posebno zato što se radi o djeci SOS Dječjeg sela Lekenik.

'Ovom priredbom obilježavamo Svjetski dan kazališta, u društvu naših dragih prijatelja i suradnika, s kojima njegujemo lijepu riječ i dramski izričaj. Programom 'Preko scene do samopouzdanja', koji uključuje dramske, literarne, glazbeno–plesne i likovne sadržaje, ostvareni su vrijedni i zapaženi dometi u kreativnom radu s djecom', izjavio je Mario Čović, direktor SOS Dječjeg sela Lekenik.

'Mislim da smo imali krasnu kazališnu večer i da smo ispunili jednu lijepu misiju', nadovezao se glumac Goran Navojec. Na početku programa Božidar Antolec iz TZO-a Lekenik pročitao je ovogodišnje poruke povodom Svjetskog dana kazališta koje su uputili John Malkovich i Pero Kvrgić, a svoje su poruke potom čitala djeca

SOS Dječje selo Hrvatska od 1992. godine zbrinjava djecu bez roditelja i roditeljske skrbi te im pruža ljubav i sigurnost u obiteljskom okruženju, trajan dom i obrazovanje za sretno i mirno djetinjstvo. Udruga je aktivna na polju dječjih prava te svojim radom u potpunosti posvećena potrebama i problemima djece.