MALE TAJNE

Smanjite vidljive pore na koži

18.09.2009 u 09:48

Bionic
Reading

Neke osobe imaju izražene pore, a razlog za takvo stanje mogu biti geni, tip kože ili starost. Starije osobe imaju izraženije pore, međutim ta pojava nije tako rijetka ni u tinejdžerskoj dobi. Pod utjecajem hormona koža se mijenja i pore postaju veće i izraženije

Pore na području lica i to u tzv. T-zoni (čelo, nos, brada) su najizraženije. Također, osobe s prirodno masnijom kožom sklonije su većim i izraženijim porama. U tinejdžerskoj dobi te pore su često ispunjene masnoćom i drugom prljavštinom i zbog toga sve može postati estetski problem. Stoga koža treba posebnu i češću njegu.

Također, trebaš znati da se pore ne mogu trajno smanjiti ili ukloniti, ali ono što možeš napraviti je učiniti ih manje vidljivima.

Svakodnevno čišćenje kože

Dobro i redovito čišćenje kože vrlo je bitno. Naime, čišćenjem se skidaju mrtve stanice kože i koža postaje ljepša i sjajnija. Dobar način čišćenja je lagani piling kože. To bi ti trebala postati rutina patiš li od velikih pora na koži. Pozor – kupi poseban piling baš za područje lica. Takve kreme obično sadrže lagane granule koje neće previše nadražiti kožu. Također, umjesto pilinga možeš koristiti i ostala sredstva za čišćenje lica, kao što su kreme, tonici ili maske.

Nakon čišćenja, lice namaži laganom kremom, najbolje hidratantnom. Svakako izbjegavaj teške, masne kreme. Čiste pore djeluju sasvim neizražajno u usporedbi s onima koje su pune masnoća.

Bitno je i piti dosta vode. Vodom se iz tijela brže izlučuju toksini i samim time čiste se i pore. Koža postaje sjajnija i ljepša.

Također, dobra stvar su i maramice za upijanje masnoće iz kože. One se koriste kada se koža počne sjajiti – njima se samo lagano tapka po željenom području, suvišne masnoće se upiju i koža se više ne sjaji određeno vrijeme.

Mikrodermoabrazija

To je postupak koji se obično obavlja u kozmetičkim i sličnim salonima. Za vrijeme tretmana mikrodermoabrazije, mikrokristali blago 'gule' površinski sloj kože i uklanjaju odumrle stanice i nečistoću. Uklanjanjem odumrlog gornjeg sloja kože potiče se stvaranje novih, mladih stanica, te se svakim novim tretmanom dolazi do novog sloja obnovljene kože. Nakon tretmana može se javiti blago crvenilo, koje nestaje nakon nekoliko sati.