RETRO HIT

Službeno je: Ovo je najpopularniji kupaći kostim sezone, a pronašli smo i njegovu najjeftiniju verziju koja košta svega 70 kuna

26.07.2020 u 20:53

Bionic
Reading

Prevrtljivi modni trendovi opet su nam donijeli nešto na što su oni malo stariji među nama potpuno zaboravili – zgužvane kupaće kostime. Tamo negdje 90-ih bili su apsolutni modni hit i malo je reći da smo bili zaluđeni njima, a sad su ih u 2020. otkrile i neke nove generacije

Zgužvani, rastezljivi kupaći kostimi zavladali su modnom scenom, a posebno su popularni među mlađom populacijom koja se nije imala prije priliku susresti s njima. No, malo starije generacije u njima su se prošetavale početkom 90-ih kad su bili posljednji krik mode, a popularni su modeli bili u pastelnim nijansama, tirkizne, roze i lila, a upravo su te boje hit i ove sezone.

Praktični su i jednostavni jer taj materijal i ne dopušta pretjeranu maštovitost krojeva. Minus im je što se sporo suše, a topla preporuka je da ih ne nosite na pješčane plaže jer ćete sitna zrnca pijeska ući u materijal iz kojeg ih više nikad nećete moći izbaciti.

Jedan od popularnijih je brend Hunza, pogotovo među poznatim ljepoticama. Kad je Rosie Huntington-Whiteley u Italiji prošle godine odjenula jedan njihov model, stranica brenda se nakon toga srušila, a potražnja je bila veća od ponude. Novi trend prepoznali su brendovi ulične mode pa se ovi popularni kupaći kostimi nalaze u svakom od njih.

View this post on Instagram

⚡️DETAILS⚡️ #reinaolgabeachwear #summer

A post shared by REINA OLGA (@reinaolga_beachwear) on

U 2020. hit među trendsetericama je talijanski modni brend kupaćih kostima Reina Olga, koji je samo u lipnju ove godine zabilježio 177 posto veću potražnju nego prijašnje godine, prema podacima modne platforme Stylight.

View this post on Instagram

⚡️STILL SUNDAYING⚡️ #reinaolgabeachwear #summer

A post shared by REINA OLGA (@reinaolga_beachwear) on

Ove kupaće kostime obožavaju Valentina Ferragni, Dua Lipa i Kylie Jenner pa ne čudi što su ih odmah kopirale brojne zaljubljenice u modu i požurile nabaviti svoj primjerak u hit tkanini. Samo u lipnju pretraga za scrunch bikinijima povećala se za 350 posto u odnosu na prošlu godinu, zacementiravši im poziciju najtraženijeg kupaćeg kostima u ljeto 2020.

View this post on Instagram

💥LET THE WEEKEND BEGIN!💥 #reinaolgabeachwear #summer

A post shared by REINA OLGA (@reinaolga_beachwear) on

Švedski modni div H&M već ga je krajem proljeća uvrstio u svoju ponudu i to po nevjerojatno niskoj cijeni, za gornji bandeau top treba izdvojiti 5 eura, odnosno oko 35 kuna i jednako toliko za bikini gaćice.

  • +7
Zgužvani kupaći kostimi