ISTRESAO SVE IZ SEBE

Slavni glumac žestoko raspalio po Hollywoodu

24.06.2014 u 19:48

Bionic
Reading

Slavni 56-godišnji glumac Gary Oldman dao si je oduška i rekao što sve misli o današnjoj djeci, zabavnoj industriji te o političkoj korektnosti

Gary Oldman zvijezda je filma 'Planet majmuna: Revolucija'. Nedavno je s javnošću podijelio što misli o današnjem svijetu te o još nekoliko tema.

'Kulturno, politički, gdje god pogledate smo u govnima. Promatram svijet, promatram naše političko vodstvo i svaki aspekt kulture i pitam se što može popraviti situaciju. Nemam pojma. Dovoljno je da bilo kad upalite TV na nekim od novih programa i to gledate pola sata. Dovoljno je pročitati novine ili otići na internet. Svijet je otišao k vragu', kaže Oldman.

'Djeca danas iskreno vjeruju da su centar svemira. No jednom kad se sretnu sa stvarnim svijetom, shvate da to baš i nije tako. A sve to vodi narcizmu, depresiji i tjeskobi', komentirao je glumac današnji odnos prema djeci.

'Reality televizija muzej je društvenog truljenja. U to spada i muzika. Tko je danas junak mladih ljudi? Neki idiot koji ne zna ni pjevati ni pisati ili netko tko trese stražnjicom pred 11-godišnjacima', nastavlja Oldman.


'Politička korektnost je sranje. To ja mislim o tome. Ne znam za Mela Gibsona. Možda je malo popio pa rekao par stvari, no svi ponekad kažemo te stvari. Svi smo najobičniji licemjeri. Pretpostavljam da policajci koji su ga uhitili nikad u životu nisu rekli 'crnjo' ili 'židov'? To licemjerje me izluđuje', kaže glumac.

'Zapravo me neiskrenost najviše živcira. Najviše me smetaju dvostruki standardi', komentirao je Oldman te dodao kako se sve više i više ljudi skriva iza komedije kako bi rekli ono što se nitko ne usuđuje reći jer smo svi pretjerano politički korektni.

'Taj dvostruki standard prožima našu kulturu. Na dodjeli Oscara, ako niste glasali za film '12 godina ropstva', onda ste bili rasist. Ja ne dijelim mišljenja koja ovaj grad gaji, no nisam ni fašist, ni rasist', kaže glumac.

'Zlatni globus potpuno je besmislen događaj. Holivudski Foreign Press Association vas uvjerava da se nešto događa. To je smiješno. Ništa se ne događa. Devedeset bezveznjaka masturbira. Svi se napijaju i onda se svi jedni drugima podilaze. Treba bojkotirati cijeli događaj. Dodjela Oscara je drugačija, no to je sve šoubiznis', zaključuje Gary Oldman.