BERNIE SE UZRUJAO

Slavica je potrošila 12 milijuna funti na vjenčanje kćeri

11.11.2011 u 10:10

Bionic
Reading

Bernie Ecclestone, prvi čovjek Formule 1, otkrio je na svjedočenju pred njemačkim sudom da je njegova bivša supruga Slavica potrošila više 12 milijuna funti na vjenčanje njihove najmlađe kćeri, a da mu ništa nije rekla

Bernie Ecclestone, čije se bogatstvo procjenjuje na 2,5 milijarde funti, dao je rijedak uvid u raskošni životni stil svoje obitelji kad je njemačkom sudu ispričao detalje o računu za vjenčanje svoje kćeri Petre, piše britanski Telegraph. Pojasnio je

da nije imao pojma koliki će biti trošak Petrinog vjenčanja jer se sa svojom bivšom suprugom Slavicom Ecclestone zbog te svote posvađao neposredno prije same svečanosti.
Rekao je da je ponudio da će kao otac mladenke platiti troškove svadbene svečanosti, ali se neugodno iznenadio kad mu je gospođa Ecclestone rekla cijenu pića koje se služilo. Među biranim pićima uzvanicima se nudilo, i vino Chateau Petrus - boca stoji 4.000 funti.

Kao rezultat toga, njegova bivša supruga, koja se s bogatstvom od 750 milijuna funti smatra jednom od najbogatijih žena u Velikoj Britaniji, završila je s ogromnim računom koji je zatajila svom bivšem suprugu. Ecclestone svjedoči na suđenju njemačkom bankaru u jednom od najvećih poslijeratnih prijevara u Njemačkoj, no za vrijeme ispitivanja ekstravagantno talijansko vjenčanje njegove kćeri Petre na kojem su nastupali Black Eyed Peas i Kraljevska filharmonija došlo je u fokus.

Svađa uoči svečanosti vjenčanja
Pokušavajući dokazati da nije razbio obiteljsku off-shore fondaciju, 81-godišnji Ecclestone objasnio je složene financijske postavke svoj obiteljskog bogatstva.
'Evo male demonstracije što se zaista događa', rekao je:

'Moja se mlađa kći udavala i mislio sam da bih ja kao otac mladenke trebao platiti vjenčanje. No, kada mi je rečeno koliko trebam platiti za piće, pomislio sam da je taj trošak apsurdan i uspio sam uzrujati uoči vjenčanja i kćer i suprugu. Tada je ona odlučila potrošiti više od 12 milijuna funti na vjenčanje, a za tu svotu nisam znao prije toga.'
Kćeri Bernieja i Slavice Ecclestone poznate su po svom raskošnom životu. Na vjenčanju mlađe Petre s trgovcem umjetninama Jamesom Stuntom, mladenka je nosila vjenčanicu Vere Wang koja je koštala 80.000 funti, a par sada živi u dvorcu u Los Angelesu koji je stajao 91 milijun funti i ima 123 sobe. Starija kći Tamara trenutno je zvijezda TV realityija naslovljenog 'Djevojka od milijardu dolara' i nedavno je pozirala na fotografijama sa svojom 70.000 funti vrijednom kolekcijom cipela koja uključuje i sto pari cipela Christian Louboutin.

22 milijuna dolara za šutnju
Ecclestone je trenutačno pod istragom njemačkih vlasti, no njegovo svjedočenje prate i britanskih poreznici. Vlasnik Formule 1 svjedoči na suđenju Gerhardu Gribkowskijevom, njemačkom bankaru optuženom za utaju poreza i primanje mita u vrijednosti od 44 milijuna dolara koje je, navodno, primio od Ecclestonea i njegove obiteljske zaklade Bambino. U središtu slučaja su Ecclestonove isplate njemačkom bankaru. Tužiteljstvo tvrdi da je novac plaćen Gribkowskom kako bi se osiguralo da Ecclestone ostane na vrhu Formule 1 nakon što ju je 2006. godine banka u kojoj je radio Gribkowski prodala novim vlasnicima. No, Ecclestone je posvjedočio na sudu da je dao novac Gribkowskom kako on ne bi 'progovorio'. Da nije dao novac njemačkom bankaru, Gribkowski bi ga, strahovao je Ecclestone, lažno optužio pred britanskim poreznim vlastima da zloupotrebljava zakladu Bambino. Na pitanje o 22 milijuna dolara koje je platio njemačkom bankaru, Ecclestone je odgovorio da je to 'jedna od onih stvari u životu koju želite odmah zaboraviti'.

Nakon što je dao iskaz na njemačkom sudu, Ecclestone je odletio privatnim zrakoplovom u Abu Dabi na Grand Prix Formule 1. Suđenje se nastavlja.