PRAVO OSVJEŽENJE

Slasne voćne torte kojima je teško odoljeti

13.07.2014 u 11:30

Bionic
Reading

Ljeto najviše volimo zbog sunca, mora i godišnjih odmora, a upravo je to doba godine idealno za slastice s raznim vrstama voća. Baš zato vam predlažemo tri vrlo jednostavna recepta za torte s voćem

Jogurt i voće u jednoj torti? Da, odlično zvuči, i kada napravite ovu tortu, svaki slasni zalogaj u to će vas i uvjeriti.

Osvježavajuća voćna torta s jogurtom

Potrebni sastojci za biskvit (zajedno miksati, ne razdvajati bjelanjke i žumanjke):
3 jaja
3 žlice šećera
3 žlice brašna
1 žlica ulja
Potrebni sastojci za kremu:
2 voćna jogurta
1 tekući jogurt
0,5 l šlaga
15 dag šećera+ 1 vanilin šećer
2 želatine (u prahu)
voće po želji (kakav je jogurt takvo neka bude i voće)

Priprema:
Jaja, šećer, ulje i brašno izmiksati i staviti u okruglu formu za torte i ispeći. U istučen šlag sa šećerom uliti jogurt i staviti voće. Rastopiti na laganoj vatri želatinu dok se ne razbistri. Želatinu umiješati u kremu te onda kremu izliti na ohlađeni biskvit. Priprema biskvita s pečenjem traje 20 minuta, a priprema kreme 15 minuta. Kada je gotova, jogurt torta treba stajati dva sata u hladnjaku.

Ako ste ljubitelji kremšnita, morate probati ovaj recept koji uključuje i voće. Lagano, hladno i osvježavajuće – što biste još mogli poželjeti…

Torta od kremšnita

Potrebni sastojci:
250 g lisnatog tijesta
400 g voća (jagode, maline, kupine)

Za kremu:
1 krema za kremšnite
450 ml hladne vode
sok od 1 naranče
Šlag (200 ml)

Priprema
Lisnato razdijelite na dva dijela. Jedan dio odmah vratite u zamrzivač, a drugi razvaljajte na pobrašnjenoj površini na veličinu lima za pečenje (25x35 cm). Razvaljano tijesto prebacite u lim i pecite 15-20 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 °C. Pečenu koru ostavite da se ohladi 20-30 minuta. U visoku posudu ulijte vodu, dodajte narančin sok, uspite sadržaj vrećice kreme za kremšnite i miješajte električnom miješalicom (srednjom brzinom) 5-6 minuta. Pripremljenu kremu odmah nanesite na koru lisnatog tijesta, poravnajte površinu. Preko kreme za kremšnite rasporedite svježe voće. Šlag izmiksajte do željene čvrstoće. Pripremljenim šlagom ukrasite kremšnitu s voćem. Gotove kremšnite ostavite u hladnjaku dva sata.

Voćna torta od bilo kojeg biskvita s pudingom i šlagom idealno je rješenje kada želite iskorstiti ono što imate kod kuće. Jedan od primjera je s malinama, a ako uključite maštu, možete se poigrati s raznim okusima.

Jednostavna torta s malinama

Potrebni sastojci:

Šlag ili tučeno vrhnje
Puding od vanilije
2 jaja
2 čaše brašna
Pola čaše šećera
1 čaša jogurta
1 prašak za pecivo
Pola čaše ulja
čaša malina

Priprema

Od svih sastojaka, osim šlaga i pudinga, napravite smjesu i ispecite biskvit na 180 stupnjeva Celzijevih. Nakon što se malo ohladi, po njemu posložite maline ili neko drugo voće po želji. Skuhajte puding i izlijte preko malina pa dodajte šlag ili tučeno vrhnje nakon što se torta ohladi.