EMMA ROBERTS

Skromna teen zvijezda slavnog prezimena

17.03.2009 u 13:00

Bionic
Reading

Emma Roberts je prošloga mjeseca proslavila svoj 18. rođendan, no iza nje je dugogodišnja showbizz karijera. Gluma joj je u krvi, što ne čudi ako se zna da je njezina teta holivudska zvijezda Julia Roberts, a tata također glumac - Eric Roberts. Iako je odrasla u Los Angelesu, Emma nije tipična kalifornijska jet-setterica, pa umjesto tulumarenja radije bira dobru knjigu

Od rane je mladosti Emma u svijetu glume, pa je tako sa samo devet godina igrala u filmu 'Bijeli prah' u društvu Johnnyja Deppa i Penelope Cruz.
Nakon toga dobiva ulogu Addie Singer u Nickelodeonovoj TV seriji 'Unfabulous', a okušala se i kao pjevačica objaviviši album pod nazivom 'Unfabulous And More'.

Ipak, najveću je slavu mlada glumica stekla zahvaljujući ulozi razmažene bogatašice Poppy u teen hitu Buntovnica u internatu. Film je bio veliki kino hit, a tinejdžere je oduševila dinamična i uzbudljiva priča o američkoj srednjoškolki koja se nađe u strogom britanskom internatu gdje prolazi školu života. Emma kaže da su joj obitelj i prijatelji velika podrška.

'Puno puta sam morala zbog posla otkazati dogovore s prijateljima, ali nikad mi nisu zamjerili. Cijelo vrijeme se dopisujemo porukama. Imam zbilja sjajne frendove', kaže Emma koja je jako bliska s tetom Julijom. Kaže da uživa u druženju s njom i njezinom obitelji.

'Već sam se navikla da me svi stalno zapitkuju o mom slavnom prezimenu. To zna biti dosta frustrirajuće, ali to je moja obitelj i ne mogu pobjeći od toga. Mnogi kažu da Julia i ja imamo sličan osmijeh. Lijepo je kad me uspoređuju s njom, no htjela bih imati jednako uspješnu vlastitu karijeru. Slavno prezime može biti i veliki teret', zrelo zaključuje ova skromna tinejdžerica koju je magazin Vanity Fair prošle godine uvrstio na popis najperspektivnijih novih glumačkih nada.

Emma Rose Roberts kaže da nije zainteresirana samo za uloge u tinejdžerskim filmovima, već u budućnosti priželjkuje ozbiljnije i odraslije uloge.

'Željela bih u budućnosti dobivati što više ozbiljnijih uloga. No to ne znači da više nikad ne želim glumiti u filmovima za tinejdžere jer ima doista sjajnih filmova u tom žanru', kaže Emma, koja u svojoj filmografiji ima i filmove poput 'The Winning Sesson' Jamesa Strousea, zatim 'Aquamarine', 'Nancy Drew' i 'Hotel for Dogs', a vidjet ćemo je ove godine i u filmu 'Memoirs of a Teenage Amnesiac'.

Glumica za sebe kaže da ne voli tulumariti te da radije vrijeme provodi uz neku dobru knjigu.

'Mnogi su spremni na sve kako bi došli u medije, pa se opijaju, partijaju ili rade skandale. Mislim da ima puno boljih načina da se privuče pozornost na sebe', smatra Emma koja je na festivalu u Sundanceu promovirala čak dva filma u kojima igra - 'Lymelife' i 'The Winning Season'.

Zvijezda velikog teen hita Buntovnica u internatu kaže da je 'sasvim dobro ispala' s obzirom na to da je odrasla u showbizz okruženju u Los Angelesu.

'Ja sam vrlo normalna osoba. Kad ne glumim, obično učim za školu ili se družim s prijateljima. Ipak, najviše uživam kad čitam neku dobru knjigu', kaže talentirana glumica slavnog prezimena koja mašta o studiju književnosti.

Inače, Emma se nedavno našla i na Forbesovoj godišnjoj listi najuspješnijih mladih zvijezda u dobi do 19 godina, na sjajnom šestom mjestu.