ZVIJEZDE MALIH EKRANA

Sjećate li se ovih poznatih glumaca iz sapunica?

24.05.2013 u 15:03

  • +8

Izložba noir fotografija 'Double Identity' Saše Šekoranje

Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Bionic
Reading

U beogradskoj galeriji O3ONE svečano je otvorena izložba 'Double identity' akademskog umjetnika Saše Šekoranje

Izložba noir fotografija 'Double identity' Saše Šekoranje, ekskluzivno snimljena za Noir Festival, nakon premijernog predstavljanja u zagrebačkom Muzeju arhitekture, gostovanja na Sarajevo Film Festivalu i Dubrovačkim ljetnim igrama zatvara svoju turneju u Beogradu, gdje je produkcijski započeta.

Svečanom otvorenju izložbe prisustvovali su glumci Aleksandar Srećković, Milena Pavlović, Iva Štrljić, slikar Saša Pančić te mnogi drugi.

Beogradskog glumca Aleksandra Srećkovića imali smo prilike gledati i na našim malim ekranima na kojima se proslavio ulogom zavodnika Nemanje u seriji 'Ponos Ratkajevih', a nakon toga ponovno je osvajao brojna ženska srca ulogom Mikija Kovača u sapunici 'Pod sretnom zvijezdom'.

Iva Štrljić, kći poznatog glumca Milana Štrljića i beogradske umirovljene primabalerine Slavice, rođena je u Splitu te živi i radi u Beogradu, a imali smo je prilike gledati u domaćoj seriji 'Larin izbor' u ulozi Iris. Lijepa Iva Štrljić jedno je vrijeme vodila dvije televizijske emisije u Srbiji. Istodobno je snimala dvije serije. Osim toga, koliko je svestrana, govori činjenica da je objavila dvije knjige: 'Nemaš pojma koliko te volim', koja je doživjela četiri izdanja, te 'Znam da misliš na mene'.

Izložba fotografija 'Double identity' svojevrsni je remake scena iz kultnih noir filmova. No ovaj put u ulogama nezaboravnih noir filmskih likova i zvijezda zlatnog holivudskog doba, ispred objektiva poznatog hrvatskog umjetnika Saše Šekoranje, zasjale su brojne poznate glumačke zvijezde iz regije – Hrvatske, Bosne i Hercegovine te Srbije.

'Danas je tehnologija otišla uistinu daleko i snimiti fotografiju uistinu nije problem, ali želio sam jednu ovakvu priču, želio sam crno-bijele fotografije. Odrastao sam uz takve fotografije, pa iako je to vrijeme više period mojih roditelja i oni su bliži tim vremenima, dajem si slobodu da volim život prošlog... Ovakva vrsta fotografiranja i izložbi nije nešto revolucionarno i neviđeno. A opet, svaka je izložba izazov, novo iskustvo i, na kraju krajeva, u projektu su sudjelovali glumci iz cijele regije. Drago mi je da su upravo glumci prepoznali priču, da su se rado odazvali i pokazali susretljivost u svakoj situaciji', izjavio je o radu na izložbi Saša Šekoranja.

Postavljanje izložbe 'Double identity' u beogradskoj galeriji O3one, u samom središtu Beograda, bit će ujedno predstavljanje projekta Noir beogradskoj publici. Izložba je otvorena od 23. do 29. lipnja, a ulaz je slobodan.