ANĐA MARIĆ O BOLESTI:

Sin mi je rekao: Mama, sve će biti u redu

20.06.2014 u 09:10

Bionic
Reading

Anđa Marić otkrila je kako je sinu Gašperu objasnila svoju bolest te kako su oboje to prihvatili

Glazbenica i spisateljica, 37-godišnja Anđa Marić tijekom četverogodišnje sudske bitke s bivšim suprugom Primožem Dolničarom utjehu je pronašla u pisanju knjige. Nedavno je izdala knjigu za djecu radnog naziva 'Afra', nastalu još prije dvije godine. Namijenjena je djeci od osam do 13 godina, a uči ih samopouzdanju, prijateljstvu i kako da budu ponosna na sebe unatoč svim razlikama. Ideju za knjigu dobila je kada je jednom prilikom svjedočila urlanju djevojčice kojoj mama nije željela kupiti torbicu. Tom je pričom i sama pokušala vlastitom djetetu usaditi prave životne vrijednosti.


U intervjuu za Gloriju iskreno je opisala kako je 10-godišnjem sinu objasnila svoju bolest zbog koje su joj doktori prognozirali život u invalidskim kolicima kada joj je prije godinu i pol dijagnosticirana upala moždanih ovojnica zbog čega teže govori, gubi vid te motoriku u rukama i nogama.

'Rekla sam mu kad su mi ga roditelji doveli u bolnicu u Zagrebu. Nije shvatio ozbiljnost situacije, igrao se podižući dijelove mog bolničkog kreveta. Rekao je: 'Mama, bit će sve u redu', i zagrlio me. S vremenom mu je ipak postalo jasno. On mi već godinu i pol nosi stvari iz dućana, odlazi na bankomat, a prije nego što sam nabavila štap, kad bismo zajedno izlazili, oslanjala sam se na njega. Objasnila sam mu da čovjek nije velik po tome da nikad ne padne, nego po tome iz koliko duboke rupe može izaći. Ja želim svom djetetu pokazati na vlastitom primjeru kako da se nosi s nedaćama. Uvijek treba naći nešto pozitivno i uhvatiti se za to', ispričala je Anđa.