ZVIJEZDA 'SIROVIH STRASTI'

Sharon Stone iskreno progovorila o prvom oskarovskom izdanju - kombinezonu od poliestera

09.03.2023 u 14:34

Bionic
Reading

Ususret novoj, 95. dodjeli nagrada Oscar, legendarna Sharon Stone prisjetila se nekih od svojih brojnih izdanja tijekom godina, otkrivši o njima dosad nepoznate detalje

Zvijezda ‘Sirovih strasti’ nije uvijek imala na raspolaganju dizajnere koji bi vapili da je odjenu za crveni tepih. Sudjelovanjem u podcastu ‘Table for Two with Bruce Bozzi’, 64- godišnja zvijezda prisjetila se svog prvog izdanja za dodjelu nagrada Oscar.

Godine 1992. kada je pozvana na prestižnu dodjelu, film ‘Sirove strasti’ tek je trebao ugledati svjetlo dana pa samim time Stone nitko ne bi posudio haljinu za dodjelu, kako je otkrila.

Film ‘Sirove strasti’, koji ju je učinio holivudskom superzvijezdom, u svjetska kina stigao je 20. ožujka 1992. godine, samo nekoliko dana prije emitiranja dodjele Oscara.

‘Sve te žene u haljinama od 40 ili 50 tisuća dolara i ja koja sam kupila kombinezon od poliestera s potpisom Betsey Johnson, jer je to bilo najbolje što sam mogla učiniti. Sama sam se pobrinula i za frizuru i šminku i tada pomislila: ‘Vau, ovo je grozno’’, otkriva Stone.

Iako je godine 1992. imala probleme sa oskarovskim stajlingom, u narednim godinama ispisala je modnu povijest.

Godine 1996. na ceremoniju dodjele neplanirano je stigla u crnoj dolčeviti brenda Gap koju je nosila ispod vlastite smoking haljine s potpisom Armanija. Te je godine trebala odjenuti ružičastu haljinu Vere Wang, no planove joj je pomrsio dostavljač FedExa.

‘Haljinu je ispustio iz stražnjeg dijela svog kamioneta i prešao preko nje. Kutija se otvorila, a haljina je imala crni trag gume niz cijelu prednju stranu. Dan prije dodjele Oscara’, otkrila je svojedobno u YouTube serijalu Naomi Campbell.

Od svih oskarovskih izdanja onim za dodjelu održanu 1998. godine, zvijezda ‘Sirovih strasti’ ostavila je neizbrisiv trag.

Njezino oskarovsko izdanje u bijeloj košulji brenda Gap i suknji boje lavande s potpisom Vere Wang smjestilo se na listu najboljih oskarovskih izdanja svih vremena, a ovaj look utjecao je na brojne generacije glumica od tada — uključujući Zendayu, koja je sličan look s potpisom Valentina nosila na prošlogodišnjoj dodjeli Oscara.