S DOMAĆIM POTPISOM

Severina i Iva Balaban pomamile se za hit krpicama

05.07.2016 u 13:35

  • +7

Modni brend Sopar

Izvor: Promo fotografije / Autor: Hanspeter Schneider

Bionic
Reading

Jedna od naših najuspješnijih manekenki, Helena Šopar, udružila je snage sa sestrom Tamarom te su preko noći postigle velik uspjeh svojim modnim brendom Sopar

Sestre su planirale kolekciju posljednje tri godine, ali kako je Tamara ostala trudna, čekale su da beba malo poraste i konačno se posvetile svojoj ideji.

Iako brend postoji tek nekoliko mjeseci, već je osvojio srca poznatih Hrvatica poput Severine ili Ive Balaban, koja je nedavno nosila njihovu haljinu tijekom predstavljanja cruise kolekcije Aleksandre Dojčinović.


'To je naša najskuplja haljina, a ručno je rađena. Radila ju je tri mjeseca gospođa koja ima 50 godina iskustva u heklanju', otkrile su sestre Šopar za RTL. Želja im je da kreacije prije svega budu nosive, kako na štikle tako i na tenisice, a za sada je najpoznatija njihova košulja Novaljka, koju je također nosila Iva Balaban.

Priča sa sela u naaj @soparcollection ????

Fotografiju objavljuje ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀Iva Balaban (@ivabalaban)


Zadovoljne sestre kažu da postoji velik interes za košulju koja se inače nosi ispod novaljske tradicionalne nošnje, a one su joj dale moderno ruho. A kako uspjeti u modnom biznisu? Helena kaže da zlata vrijede savjeti njezine dugogodišnje prijateljice Ljupke Hojić Mikić, koja se i sama već godinama bavi dizajnom.


Helena i Tamara provele su djetinjstvo u Novalji na otoku Pagu, za koju ih vežu najljepše uspomene pa ne čudi to što im je upravo rodni grad bio velika inspiracija za kolekciju. Kako bi, na neki način, cijeli svoj život prožele u njoj, pokušale su spojiti mir, čistoću i opuštenost Paga s užurbanošću, šarenilom i ambicioznošću New Yorka i Londona. Osim ručno rađene čipke, koja kolekciju čini jako osobnom i posebnom, prisutni su drugi elementi tradicionalnih odjevnih predmeta njihova rodnog kraja. Tako su mjesecima istraživale elemente narodnih nošnji u Novalji kako bi ih spojile sa suvremenim stilom New Yorka i Londona.